Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen belediye meclisinden aldığı yetkilerle belediye taşınmazlarını yurttaşların yerine vakıfların hizmetine sundu. AK Parti’li Üsküdar Belediyesi, aralık ayı meclis toplantısında alınan kararla, Başkan Türkmen’e, Çağırgan İlim Kültür ve Eğitim Derneği ile Ferşad Vakfı ile belediye taşınmazlarının tahsisi için işbirliği protokolü imzalamak üzere yetki verildi. 

MECLİSTEN YETKİ ALDI

Cumhuriyet'in haberine göre,  Üsküdar Belediye Meclisi’nin temmuz ayı toplantısında ise Darülhadis İlim, Kültür, Araştırma ve Yardımlaşama Derneği ile protokol imzalanması için yine Türkmen, AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla meclisten yetki aldı. Verilen yetkiyle derneğin isteği doğrultusunda, Valide-i Atik Mahallesi’nde yer alan taşınmazı sosyal ve kültürel amaçlarla kullanmak için 10 yıl süreyle işbirliği protokolü imzalamak istediği ifade edildi.

YASAK OLAN İMARLARI YASAL HALE GETİRDİLER

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın Sancaktepe’deki binaları da imara aykırı olarak yapılmıştı. AK Partili Sancaktepe Belediyesi, geçen martta vakfın imara aykırı binalarını imar değişikliğiyle yasal hale getirdi. İmar planı değişikliğiyle vakfın merkezinin ve yatılı Kuran kursunun yanında vakfa ait 4 bin 210 metrekarelik alanın “semt spor alanı” olan fonksiyonu iptal edildi. AK Parti’li Başakşehir Belediyesi de İslamcı vakıflara belediye kaynaklarını açmakta çekinmeyenlerden. Belediye başkanına “hafızlık ve Kuran” eğitimi veren Beyaz El Vakfı ile protokol imzalamak için belediye meclisinden bu hafta yetki verildi. Başakşehir Belediyesi daha önce de derneğe, masrafları için yıllık 204 bin TL vermişti.

TARİHİ KÖŞK'Ü ENSAR VAKFI'NA TAHSİS ETTİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit’te bulunan tarihi Pembe Köşk’ü, Aralık 2020’de meclis kararıyla Ensar Vakfı’na tahsis etti. Başkan Tahir Büyükakın, 10 yıl boyunca Ensar Vakfı tarafından kullanılacak köşkün açılışında “Burası Ensar Vakfı’na anasının ak sütü gibi helal olsun” ifadelerini kullanmıştı.