Muhtarların içinde bulundu GAP gezisi için Bursa’nın AKP’li Osmangazi Belediyesi’nin yaptığı ödeme şok etkisi yarattı. Muhalefet üyelerin şerh koyduğu raporda, muhtarların 2022 yılında yaptığı gezi için belediyenin kasasından 878 bin lira ödeme yaptığı ortaya çıktı.

MASREFLARI BELEDİYE KARŞILADI

Hizmet alım işinin de Seyahat Rehberi Turizm San.Tic. A.Ş’ye verildiği, şirket ortağının da yine bu gezide yer aldığı ve masrafını da belediyenin karşıladığı belirtildi.

Raporda, Osmangazi Muhtarlar Derneği’nin Osmangazi Belediye Başkanlığı’na yazdıkları 01.09.2022 tarihli gezi talep yazısı da yer aldı.

'MASRAFLARIN BELEDİYE TARAFINDAN KARŞILANMASINI İSTİYORUZ'

Resmi yazıda bulunan açıklamada, “Osmangazi Muhtarlarımız, Osmangazi Muhtarlar Derneğinden kültür gezisi talebinde bulunmaktadırlar. 26.09.2022 ile 02.10.2022 tarihleri arasında (Gaziantep, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman) bu belirtmiş olduğumuz illerde kültür gezisi yapmak istiyoruz. Aynı zamanda konaklama yemek gibi tüm masrafların Osmangazi Belediyesi tarafından karşılanmasını istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

'KAMU ZARARA UĞRATILMIŞTIR'

Osmangazi Belediye Meclisi’nin CHP'li Denetleme Komisyonu Üyesi Sefa Yılmaz, yaptığı açıklamasında şunları belirtti:

"Derneğin bu talebi doğrultusunda söz konusu GAP gezisine katılanların her türlü seyahat, konaklama, yemek gibi tüm giderleri belediye tarafından karşılanmış. Söz konusu turistik GAP gezisi için belediye 878 bin 745 TL ödeme yapmış. Bahse konu seyahat organizasyonunun hizmet alım işi Seyahat Rehberi Turizm San. Tic. A.Ş’ye verilmiş. Şirket ortağı olan Ali Bodur da bu seyahate katılmış olup dosya kapsamı incelendiğinde organizasyon bedeli kendi şirketine ödenen Bodur’un seyahat masrafları da belediye tarafından karşılanmış, kamu zarara uğratılmıştır."
(Halil Ataş)