Bakanlık 10 yıllık kullanım süresi için Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan BURULAŞ'tan sadece 1 milyon 264 bin 268 TL bedel alacaktı.

10 YILLIK İHALE

Halk TV yazarı Seyhan Avşar'ın haberine göre, Tarım ve Orman Bakanlığı Uludağ’da Milli Parkı sınırları içerisinde bulunan "Çobankaya- Bakacak, kar motoru ve fotoğrafçılığı, kır kahvesi, kızak ile fotoğrafçılığı" işletilmesini 10 yıllık kullanım için Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşl. Turz. San. Tic. A.Ş.’ ne (BURULAŞ) ihale edildi. Sözleşmede BURULAŞ’ın sözleşmeye konu işlerini devretmesi ve başkasına işlettirmesi yasaklandı.

BAŞKA ŞİRKETE DEVİR

Seyhan Avşar'ın aktardığı bilgilere göre, ihaleyi alan BURULAŞ'ın işleri devretmesi veya başkasına işlettirmesi yasaklanmasına rağmen "sonraki süreçte BURULAŞ, söz konusu işletmeleri yürütebilmek için "yeterli mali kaynağı bulunmadığı" gerekçesi ile Teleski Turizm Tekstil Ve Ticaret Ltd. Şti. isimli bir şirketle iş ortaklığı kurup ve tüm işletmeleri bu ortaklığa devretti.

İHALE İPTAL EDİLDİ

Avşar'ın özel haberinde "Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 5 ayrı işletmenin belediyenin iştirakine vermesine ilişkin Ankara 18. İdare Mahkemesi’nde dava açıldı. Mahkeme pazarlığın ne suretle yapıldığı, ne gibi tekliflerde bulunulduğu ve BURULAŞ’ın neden tercih edildiği hususunda Tarım ve Orman Bakanlığı’nca karar alınmadığını belirtti. Pazarlık usulüyle ihaleye çıkılmasının neden zorunlu olduğunun nedeninin ise ortaya konulmadığını belirterek ihalenin belediye verdiği işin iptal edilmesine karar verdi" ifadelerine yer verildi.