Kılıçtaroğlu'nun cumhurbaşkanı olarak belirlendiği gelişmelerin ardından 2020 yılındaki bir demecinde "İlan ediyorum, Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olursa ben de aday olurum" diyen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan sosyal medyada gündem oldu.

'ADAY OLMAYACAĞIMI KİM SÖYLEDİ?'

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bütçe görüşmeleri esnasında konuşmasını bölerek "Aday ol aday" sözlerinin ardından, AK Parti grup sıralarına dönerek "Benim aday olamayacağımı size kim söyledi?" demişti.

'KÜRSÜ HEYECANINA KAPILDI'

8 Aralık 2020'de Habertürk kanalına konuk olan AK Partili Bülent Turan, Kılıçdaroğlu’nun "aday olmayacağımı kim söyledi?' sorusunu "kürsü heyecanına kapıldı" diyerek açıklamalarda bulunmuştu.

Kemal Kılıçtaroğlu'nun adaylığını açıklamsı sonrası gündem olan o açıklama şöyleydi:

"Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olamaz, bu kadar net. Kürsü heyecanıyla bir anlık ifadeydi o. Göreceksiniz ki bu sözleri revize edilecek. Bir defa Kılıçdaroğlu’nu kaset operasyonu ile genel başkan yapanların izni ve talimatı olmadan aday olacağını açıklaması beklenmez. Siyasi dostlarına rağmen aday olamaz. Kılıçdaroğlu siyasette aday olmak, lider olmak için genel başkan olmuş biri değil. İlan ediyorum, Kemal Kılıçdaroğlu 2023’te cumhurbaşkanı adayı olsun ben de Çanakkale milletvekili Bülent Turan olarak Cumhurbaşkanlığı'na adayım."