31 Mart seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında eski Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun davası bugün devam edecek. 4 yıl 1 aya kadar hapsi istenen İmamoğlu, bir yıldan fazla ceza alması ve kararın kesinleşmesi durumunda siyasi yasaklı olabilir.

Kritik dava öncesi AK Parti'den de dikkat çeken bir "uyarı" geldi. AK Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençlik yıllarından beri yakınında bulunduğu bilinen AK Parti MKYK üyesi Metin Külünk, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla "İmamoğlu'nun mağdur edilerek kahraman haline getirilmemesini" istediğini belirterek çağrıda bulundu. 

ekremm

'İBB'NİN BAŞINDAKİ İSME MAĞDURİYET ELBİSESİ DİKİLMEMELİDİR'

Paylaşımlarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu aleyhinde iddialarda bulunan Külünk, AK Parti medyasında İmamoğlu'nu hedef alarak yapılan haberlerin görsellerini paylaşarak "Vatandaş nezdinde başarısız olduğu kabullenilen İBB başkanını mahkeme koridorlarına taşıyarak, İBB’nin başındaki isme mağduriyet elbisesi dikilmemelidir" ifadelerini kullandı.

Külünk, "Bir kez daha Ekrem İmamoğlu'nun tam tükenmişken adliye koridorlarında mağduriyet algılarıyla, samimiyetsiz ve sahte kahraman olmasına sebep olabilecek bütün adımlara dikkat!" dedi.

Külünk'ün paylaşımları şu şekilde:

külünk tweet1

külünk tweet2

külünk tweet3