Aksaray Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) dedektifleri tarafından tarafından uyuşturucu kaçakçılarına yönelik operasyon düzenledi.

Edinilen bilgiye göre, uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde yapılan istihbari çalışmalarda Eskil ilçesinde Kaputaş Yaylası'nda bulunan mısır tarlalarında kenevir bitkisi yetiştirilerek kubar esrar üretimi ve uyuşturucu ticareti yapıldığı tespit edildi.

AK PARTİLİ İSİM DE VAR...

3 kişiye ait olduğu belirlenen aralarında AK Parti Eskil Belediye Meclis Üyesi Abdullah G.’ye ait olan arazinin de bulunduğu mısır koçanları arasına gizlenmiş 483 kök kenevir bitkisi, tarla sahiplerinin evinde yapılan aramada ise 10 kilo 300 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.

MISIR KOÇANLARI ARASINDA GİZLENMİŞ

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) dedektifleri tarafından yapılan çalışmada, arazilerde ekim yapan Abdullah G. (52), Dursun Y. (26) ve Tahir Y. (46) isimli şahıslar takibe alındı. Komandolarla birlikte mısır tarlalarında yapılan operasyonda, mısır koçanları arasına gizlenerek yetiştirilmiş 483 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Takibe alınan 3 şahsın evine de operasyon yapan jandarma, 10 kilo 300 gram kubar esrar maddesi ele geçirdi.

SERBEST BIRAKILDI

Operasyonda aralarında bulunan AK Parti Eskil Belediye Meclis Üyesi Abdullah G. ve 2 şüpheli gözaltına alınırken, evlerde yapılan aramalarda ayrıca 1 adet av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca ve 11 adet kurusıkı tabanca fişeği ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheli sorgulanmak üzere İl Jandarma Komutanlığına götürüldü. 1 gün gözaltında kalan şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.