AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, partisinin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranıyla ilgili A Haber'de dikkat çeken iddialarda bulundu.

A Haber'de yayımlanan Sebep Sonuç programına konuk olan AK Partil Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, partisinin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranıyla ilgili iddialarda bulundu.

Şen, yaptırdıkları ankette, Erdoğan’ın yüzde 52, AK Partil’ninse yüzde 42 oy oranında ölçüldüğünü öne sürdü.

akpartili mustafa sen foto

"Gençlerden açık ara en fazla oyu alıyoruz" diyen Şen, şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanımızsa yüzde 52 düzeyinde. Cumhurbaşkanımıza AK Parti seçmeninin dışında da oy geliyor. Küresel liderliği bunu besliyor. Gençlerin AK Parti ile olan ilişkisi hiçbir zaman kopmadı. Zaman zaman AK Parti ortalamasından açıldı fakat tekrar toparlandı ve neredeyse 40’a doğru geliyor. AK Partiye oy veren gençlerin oranı neredeyse AK Parti’yi takip eden iki muhalefet partisinin toplamı kadar.” 

AK Partili Şen'in açıklamalarının aksine, son anket çalışmalarında partisinin oy oranı yüzde 30 bandında bulunuyor.

erdogan secim sandik
 
MAK ARAŞTIRMA

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat geçen haftalarda, son üç ayın verilerine göre partilerin oy oranlarını değerlendirdiği açıklamasında, AK Partil'nin oy oranının son üç ayda yüzde 28'den 31'e çıktığını söyledi.

ALF ARAŞTIRMA

Alf Araştırma'nın son anketine göre, "Z kuşağı" olarak tanımlanan grupta birinci parti yüzde 30,3 ile CHP idi.

secim sandik zarf foto

ORC ARAŞTIRMA

ORC Araştırma'nın kasım ayı anketinde, AK Partil'nin oy oranının yüzde 30,4 olduğu görüldü.

secim zarf foto 01

METROPOL

Metropoll Araştırma'nın paylaştığı son anket sonuçlarında ise AK Partil'nin oy oranı; kararsızlar dağıltıktan sonra yüzde 36,3, dağıtılmadan önce yüzde 31,9 oldu. 

Polemik Haber