Bursa’nın Yıldırım ilçesine bağlı Karapınar ve Değirmenönü mahallelerinde yaşayan mülk sahibi vatandaşlar 2021 yılından bu yana belediye eliyle gerçekleştirilmesi planlanan kamulaştırma projesi nedeniyle mağdur ediliyor. Arazileri karşılığında tek daire fiyatından daha düşük bedeller teklif edilen mahalle sakinleri haklarını aramak için kurdukları Karapınar Kentsel Dönüşüm Derneği çatısı altında birleşti. Dernek Başkanı Harun Alma, yaşanılan mağduriyeti anlattı. 

'KENDİ YAPTIKLARI SAĞLIK OCAĞI BİLE KAÇAK'

Mahallelerinin imar planının 8 kere değiştiğini ve toplam 17 kez mahkemeye başvurduklarını belirten Alma, yaşanılan süreci şöyle anlattı:

“Son üç imar değişikliğinden sonra vatandaşlar mağdur olmaya başladı. Daire başına 150-200 bin lira vermek istiyorlar. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ile görüştük. Kentsel dönüşüme karşı değiliz mağduriyetimizi giderin, dedik ama Nuh diyor peygamber demiyor. Bize ‘Neden zamanında kaçak ev yaptınız?’ diye soruyorlar, mahallede kendi yaptıkları sağlık ocağı bile kaçak.”

AK Parti'nin kalelerinde isyan çıktı foto

'MÜCADELENİN FİTİLİNİ ATEŞLEDİK, RANTIN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ'

Projenin altında çok büyük bir rant olduğunu ifade eden Alma, “Mahalleden geçeceğini söyledikleri yolun güzergahı bu bölgede değildi ama planı değiştirdikleri için güzergahı da değiştirdiler. Belediye bize ‘İmar barışından faydalanırken kime sordunuz, neden ödediniz?’ diye soruyor. Evlerimizi yıktırmayacağız. Ölümse ölüm, bizleri sokağa atmalarının bizi öldürmelerinden zaten farkı yok. Vatandaşın değil müteahhidin yanında oluyorlar. Bu mahallelerden AK Parti’ye yüzde 75 oy çıkmıştı. Ancak bundan sonra bir kişi bile onlara oy vermez. Beş katlı binaya 1 milyon TL veriyorlar. Bu paraya bugün Bursa’nın herhangi bir yerinde bir daire bile alınmıyor. Burada mücadelenin fitilini ateşledik, vatandaşlar olarak rantın önüne geçeceğiz. Mahkemelerimiz devam ettiği halde İcra Müdürlüğü'nden evi boşaltmaya geldiler. Biz tepki gösterince geri döndüler. Bir hafta içinde evleri nasıl boşaltalım, kaplumbağa değiliz ki sırtımızda taşıyalım” dedi.

Mağdur edilen mahalle sakinleri mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermesini bekliyor.(KRT)

AK Parti'nin kalelerinde isyan çıktı ıc foto