CHP'den istifa ettikten sonra Memleket Partisi'ne katılan, oradan da Genel Başkan Muharrem İnce ile anlaşmazlık yaşadığı gerekçesiyle ayrılan Mehmet Ali Çelebi, kişisel sosyal medya hesabında AKP - MHP ittifakına yakınlığını belirten bir paylaşım yaptı.

Asker kökenli bir milletvekili olduğunu söyleyen Çelebi, şöyle devam etti:

"Silahlı Kuvvetlerimizin namuslu ellerinde yetiştim. Birçok devre arkadaşım şehit oldu.40bin vatan evladımız boşuna toprağa düşmedi. PKK-Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemlerle işim olmaz net. Siyaseti bıraksam da 6+1 değil Cumhur İttifakı derim.

'Milli Birlik’ şarttır. Buna her türlü katkıyı sunarım. Çabuk unutanlara önemli bir hatırlatma: Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz’da direnmese ben dahil kumpaslarda yargılanan istisnasız herkes, ölüm listelerindeki Türkiye’nin binlerce önemli ismi bugün hayatta olmayacaktı. Hepimiz katledilmiştik."

AK PARTİ'YE KATILACAĞI İDDİA EDİLİYORDU

Eski CHP İstanbul Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, Çelebi'nin AKP'li yetkililerle görüştüğünü ve iktidar partisine katılacağını iddia etti.

TV100'de yayınlanan 'Gündeme Dair' programında iddiayı dile getiren Yarkadaş, şunları söyledi:

"Ergenekon operasyonlarında tutuklanan ve kamuoyunun 'Teğmen Çelebi' olarak tanıdığı bir süre önce CHP'den istifa etti, Memleket Partisi'ne geçti. Muharrem İnce'yle de bazı anlaşmazlıklara düşünce Memleket Partisi'nden de istifa etti. Mehmet Ali Çelebi son 20 gündür, önce Cumhur İttifakı'nı öven bazı paylaşımlarda bulundu, ardından bazı AKP milletvekilleriyle fotoğraf vermeye başladı."

MEHMET ALİ ÇELEBİ KİMDİR?

Çelebi, 23 Temmuz 1984 tarihinde Ankara'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Amasya'da tamamladı. Maltepe Askeri Lisesi'ni birincilikle bitirdi. 2007'de Kara Harp Okulunu 4. olarak bitirdi ve teğmen oldu.

AK PARTİ DÖNEMİNDE ERGENEKON'DAN HAPİS YATTI, CHP'DEN MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ

AK Parti döneminde görülen Ergenekon davaları kapsamında, 'örgüt adına Hizb ut-Tahrir örgütü içine sızarak faaliyetlerde bulunduğu' iddiasıyla 18 Eylül 2008’de tutuklandı, 41 ay cezaevinde yattı. 11 Mart 2014 tarihinde kendisine yöneltilen suçlardan beraat etti.

CHP'de 35 ve 36. kurultaylarında Parti Meclisi'ne (PM) girdi. 2018 genel seçimlerinde milletvekili seçildi. 29 Ocak 2021'de CHP'den istifa etti.

Çelebi, 17 Mayıs 2021 tarihinde kurulan Memleket Partisi'ne katıldı. 25 Şubat 2022 tarihinde Memleket Partisinden istifa etti.