AKOM'dan İstanbul için yapılan uyarıda pazar günü karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiği belirtildi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de canlı yayında uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Orhan Şen "İstanbul'da bugün yağış akşama kadar devam edecek. Hava 5-6 derece, bu kar sıcaklığı değil.

Peş peşe dört depremin vurduğu Tokat'ta, bilanço açıklandı Peş peşe dört depremin vurduğu Tokat'ta, bilanço açıklandı

İstanbul'da hava bir türlü 4 derecenin altına düşmüyor, ısı adası nedeniyle. Deniz suyu sıcaklığı mevsimine göre hala yüksek.

Kar yağışı bugün gözükmüyor ama akşam saatlerinde karla karışık yağmur yapabilir mi ona bakacağız.
Yarın akşam saatlerinde yüksek yerlerde karla karışık yağmur yapabilir.

Pazar gecesi ve pazartesi sabahı karla karışık yağmur yapabilir ama lapa lapa kar yağacak mı sorusunun yanıtı hayır" diye konuştu.

AKOM'DAN İSTANBUL'A FLAŞ UYARI

İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM'dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde hafta sonu Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Mevsim normalleri altında seyreden sıcaklıkların 2-4 derece daha soğuyarak kış değerlerine gerileyeceği, beraberinde il genelinde yağış geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

Bugün yağmur şeklinde görülecek yağışların Pazar günü karla karışık yağmur, akşam saatlerinden itibaren kar şeklinde etkili olması bekleniyor. Pazartesi öğle saatlerine kadar ise yerel kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanabileceği öngörülüyor.

İstanbul'da hava sıcaklıklarının 31 Ocak'a kadar mevsim normallerinin 2-5 derece altında, 1-10 Şubat tarihleri arasında mevsim normalleri civarı ila 1-3 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.