İYİ Parti, okullarda öğrencilere kahvaltı ve öğle yemeğini ücretsiz olarak sunulacağı Rüzgar Gülü Projesi’ni 6 Ekim 2021’de duyurmuş, projenin pilot uygulaması olarak belirlenen Antalya’nın Demre ilçesinde İYİ Parti’li ilçe belediyesi tarafından okullarda hayata geçirilmişti.

'MİLLETİMİZDEN YANA YOLSUN'

İYİ Partili Meral Akşener, madem böyle bir adım attınız; İlkokul, ortaokul ve lisedeki çocuklarımıza da bu imkanı sağlayın. Yeter ki tercihiniz yandaştan değil, milletimizden yana olsun" dedi.

PROJE İPTAL EDİLMİŞTİ

İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışmanı Kürşad Zorlu, 27 Kasım günü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Demre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sebepsiz şekilde proje protokolünü iptal ettiğini duyurmuştu. İYİ Parti’nin projesini iptal eden Milli Eğitim Bakanlığı, ikinci dönemden itibaren okul öncesi eğitimdeki tüm okullarda ücretsiz yemek uygulaması başlatacaklarını duyurdu.

BAKAN ÖZER AÇIKLADI

İstanbul’da Ahmet Yüksel Özemre Bilim ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen BİLSEM’lerde Yapay Zeka Atölyeleri Yapımı İş Birliği imza töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “İkinci dönem yani 6 Şubat’ta eğitim öğretim başladığı zaman Türkiye’de okul öncesi eğitimdeki tüm okullarımızda ücretsiz olarak yemek vereceğiz. Yine bu kapsamda taşımalı eğitimle öğrencilerin gittiği okulda taşımalı eğitimden yararlanmayan öğrencilerin de yemek yemesini sağlıyoruz. Bir ilave daha yapacağız. Pansiyonlu okullarda sadece pansiyonlu öğrenciler ücretsiz olarak öğle yemeği yiyordu. O okulda pansiyon varsa tüm öğrencilere ücretsiz olarak yemek vereceğiz” açıklamasında bulundu.

'TEBRİK EDİYORUM'

Bakanlığın sosyal medya paylaşımını alıntılayarak yanıt veren İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Rüzgargülü Projemizi reddedenleri, bizi geç de olsa anladığı için tebrik ediyorum. Madem böyle bir adım attınız; İlkokul, ortaokul ve lisedeki çocuklarımıza da bu imkanı sağlayın Devletimizin bunu yapacak gücü var. Yeter ki tercihiniz yandaştan değil, milletimizden yana olsun!” ifadelerini kullandı.