İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinden istifa eden eski İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ı X hesabından engelledi. Durumu fark eden Özkan, "Ne bir saygısızlık ettim ne kötü bir söz söyledim. Sayın Akşener önce takipten çıktı sonra engelledi" dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden İbrahim Özkan, durumu sosyal medyadan ekran görüntüsüyle paylaştı.

AÇIKLAMA YAPIP İSTİFA ETMİŞTİ

Partisinin yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapmamasını eleştiren Özkan, katıldığı bir televizyon programında şunları söylemişti:

"Genel İdare Kurulu’nun vermiş olduğu bir karar var. Bu karar nasıl değiştirilebilir. Ayetleri tefsirciler tartışabiliyor. Genel İdare Kurulu, Genel Başkana yetki verdi. Şu an böyle bir yetki yok. Bence istişare kanallarının kapanması diye bir şey yok. 20 Şubat’a kadar bu süreç devam edebilir. Somut bir öneri getirilirse, Genel Başkan nezaketli bir insan. Genel kanaat işbirliği yapılması yönündedir."

Söz konusu açıklamanın ardından İYİ Parti lideri Akşener ise Özkan'ın istifasını istemişti.

İstifa kararını açıklayan Özkan, kararını "Genel Başkan Meral Akşenerin talebi doğrultusunda artık 'Hür ve Müstakilim' İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa ediyorum" sözleriyle duyurmuştu.

"TEŞEKKÜR EDERİM KENDİNİ SON KEZ TANITTIĞIN İÇİN"

Özkan’ın ardından benzer bir paylaşım da yine eski bir İYİ Parti İBB Meclis üyesi olan Ali Kıdık’tan geldi.

Ali Kıdık, “Ben öyle bir sır küpüyüm ki gökte yıldız kalmayana dek konuşurum. Ancak çok değil bir kaç yıldız indirip sonrasına bakacağım” ifadeleriyle başladığı paylaşımında Anayasa referandumunda Akşener’le arasında geçen diyaloğu şöyle anlattı:

"16 Nisan 2017 henüz parti kurulmadı. Anayasa oylamasının sonuçlarını Meral Akşener hanımefendi ile birlikte Ankara Çukurambar'daki Ataköşk Otel'de izliyoruz. Otel salonu hınca hınç dolu. Herkes "Hayır" geçecek modunda.

Ancak gecenin ilerleyen saatlerinde "Evet" sonucu belirmeye başlayınca "hayır" isteyenler oteli terketmeye başladı. Kimseler kalmadı. Meral hanım tek başına kaldı. Ben hariç otelde kimse kalmamıştı.

Sadede Sami Dayı dediğimiz Sami Özsoy ile ben vardım. Meral Akşener hanımı ikimiz ver korumalar getirdik İstanbul'a.

Gerede'de otobüslerin mola verdiği tesislerde çorba içtik.

Dediki bana "oğlum siyaset böyle. Güçlü olursun herkes yanına koşar,

Güçsüz olurdun herkes kaçar. Sen beni bırakmadın, bundan sonra asıl ekibimin en başındasın" dedi. Evine götürüp içeri girene kadar bekledik.

Evet, çok haklıydı. Güçlendirdik, herkes yanında.

31 Mart'tan sonra kim kalacak onu göreceğiz.

Meral Hanım, "kocamı sana emanet ettim. Senden başka kimseye güvenemeyiz" dediğin adamı engelledin.

Sana sonsuz teşekkür ederim. Kendini son kez tanıttığın için.

İçişleri Bakanlığı'nda 'gece' operasyonu! 69 polis geri çekildi! İçişleri Bakanlığı'nda 'gece' operasyonu! 69 polis geri çekildi!

Ha bu arada dün senin teşkilatından bir ilçeye 10 bin adet bayrak göndermiştim. Onu da cümle alem bilsin."