Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2022 yılının sonunda silahlı saldırıda yaşamını yitiren Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

İşte Akşener'in o cümleleri:

'KATİLLERDEN TEKER TEKER HESAP SORACAK OLANLAR...'

Bir tarafta Sinan Ateş’in katillerine göz yumanlar var; diğer tarafta katillerinden teker teker hesap soracak olanlar var. Bir tarafta gücünü rant şebeklerinden, mafyalardan alanlar var; diğer tarafta gücünü milletin kutlu iradesinden alanlar var.

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ SONRASI NE OLDU?

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara'nın Balgat semtinde bulunan ofisinden çıkarken, motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonrası hayatını kaybetmişti. Olay, Ülkücü camia genelinde büyük tepki toplarken, MHP Genel Merkezi ve Devlet Bahçeli'nin sessizliği, konuyla ilgili hiçbir resmi açıklama yapılmaması, cinayet sonrası birçok soru işaretini de beraberinde getirdi. 

MHP'Lİ 3 VEKİLİN ADI GEÇİYOR

Cinayet sonrası özellikle sosyal medya platformlarında konuyla ilgili birçok iddia ortaya atıldı. Bu iddialardan en dikkat çekeni, Ateş cinayetini azmettirenlerin, MHP Milletvekilleri olan Semih Yalçın, İzzet Ulvi Yönter ve Olcay Kılavuz'un olduğu iddiasıydı. 

KILIÇDAROĞLU'NDAN FAİLLERİ BULMA SÖZÜ

Tüm Milliyetçi-Ülkücü camia genelinde Sinan Ateş'in katledilmesinin yankıları sürerken, geçtiğimiz günlerde Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile görüşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ateş cinayetinde karışan herkesin bulunup yargılanacağı sözünü verdi.