İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adana’nın İmamoğlu ilçesinde esnafın dertlerini dinledi.

Alım gücünün düşmesinden yakınan giyim mağazası sahibi, montların 550 ile 950 lira arasında değiştiğini söyledi. Esnaf, elektrik faturasından da şikayet etti.

meral aksener esnafi gezdi

'MİLLET ZAMLARA ALIŞAMADI'

Bir başka esnaf da alım gücünün düştüğünü belirterek, “Millet zamlara alışamadı” dedi.

GENÇ KIZIN MASRAFINI KARŞILADI

Girdiği dükkanda bir ilkokul öğrencisi ile karşılaşan Akşener, alışverişinin tüm masraflarını karşılayacağını belirtti.

Akşener, genç kıza “Yıllar sonra bana geleceksin, ‘Ben şunu oldum' diyeceksin” dedi.

meral aksener foto

ÖTEKİLEŞTİREN SİYASETE 'HAYIR' DEMEK İÇİN

Kozan ilçesini de ziyaret eden Akşener,  “Çok uzun zamandır esnafın, tüketicinin, gencin, emeklinin, kadının, atanamayan öğretmenin derdinden konuşmak yerine ‘sen şucusun, sen bucusun’ diyerek yapılan bir siyasete ‘hayır’ demek için bu gezileri başlattıklarını söyledi.

Akşener'in açıklamaları şuşekilde:

"Öyle bir şey oldu ki o esnaf dükkanlarının içindeki müşteri aynı zamanda velinimettir. Çok uzun zamandır seçmen velinimet olmaktan çıkmıştı. Şimdi yeniden velinimet oldunuz. Bakın samimiyetle bir şey söylüyorum; Allah rızası için ben başta olmak üzere herkesi buraya getirip karşınızda resmi tazim durdurun çünkü patron, velinimet sizsiniz.

Oculuk buculuk’ üzerinden konuşup sizi birbirinizle kavga ettirip oy almak çok kolay iş ama derdine çare bulmak üzere çalışıp o derdin çözümünü oluşturup o çözüm üzerinden siyasi partiler, siyasiler sizin için rekabet ederse işte acı meselelere tatlı çözümler üretmek zorunda kalınır.

Bütün siyasiler sizin dertleriniz üzerinden çözüm üretecekler, rekabet edecekler. Siz patronsunuz, hangisini uygun görürseniz de ona oy vereceksiniz. Bu da bizim için amennadır.

aksener foto 01

AKŞENER: EYT’Yİ BİZ ÇÖZECEĞİZ

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine de değinen Akşener, hükümetin EYT'yi mecbur kaldığı için ocak ayında çözeceğini söyledi. Akşener, “Onlar tam anlamıyla çözemez, dolayısıyla inşallah çok az kaldı, 6-7-8 ay neyse. Sonunda biz çözeceğiz.” dedi.

aksener foto 02

'ELİNİ KIRARIM'

İlçe ziyaretlerinin ardından Akyener, Adana'daki Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneğini de ziyaret etti.

İYİ Parti İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu, Akşener’in yanına oturduğu sırada sandalye kırıldı. Yere düşen Boyvadaoğlu, başka bir sandalyeye oturdu.

Akşener, yaptığı konuşmada, “Bizi Suriye’den gelen sığınmacılarla bir tutmaya kalkışanların elini kırarım” dedi. Askerliği vatani görev bildiklerini ifade eden Akşener sözlerine şöyle devam etti:

Anadolu, bizim için son gidilecek yerdir. Bizim başka gidecek yerimiz yok. Onun için bu topraklar, ülkenin kurucusu ve lideri Atatürk’ümüz, bizim için kutsaldır. Ona yanlış yapan bizim için cıstır, cıs.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ömrünü ülkesine adadı. Hiç gün yüzü görmeden ölmüş, bu ülkeyi bağımsız hale getirmiş Atatürk’ümüze bir Fatiha’yı çok görenler, bundan sonra işiniz çok kolay değil, çok zor çünkü biz artık bu tür hakaretlere misliyle cevap verme kararı aldık.

Adana’mızın ister ‘Adanalıyık.’ diyenleri, göçmenleri, Balkan Türkleri, Kayserilileri, ‘Adanalıyık, Allah’ın adamıyık.’ kısmı kabulümüzdür ama bunları diyebilme özgürlüğümüz, konforumuz varsa unutmayacağımız kişi de Atatürk’ümüzdür. Allah mekanını cennet etsin, Peygamber Efendimiz’e komşu kılsın."

Polemik Haber