Polemik TV’de yayımlanan Dört Köşe Programı’na katılan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Program moderatörü Kadir Kaplan’ın sorduğu, “Cumhurbaşkanlığı için aday olmayı düşünüyor musunuz? Parti kurullarında bu konuları konuştunuz mu?” sorusuna yanıt veren Sarıgül, “Benim en büyük arzum bu ülkenin başbakanı olmaktır. Cumhurbaşkanı adayı olmayacağım. Ötekisi olmayan bir anlayışla yöneteceğim. Tarlada, fabrikadar üretimi, kamuda dürüst yönetimi sağlayacağız.” dedi.

'CUMHURİYET SENATOSU GİBİ TÜRKİYE MİLLETVEKİLLİĞİ KURULMALI'

1961-1980 yılları arasında uygulanan ve TBMM’nin üst kanadını oluşturan Cumhuriyet Senatosu’na benzer bir sistemin Türkiye Milletvekilliği adıyla yeniden kurulması gerektiğini söyleyen Sarıgül sözlerine şöyle devam etti, “Türkiye’nin siyasi yapısı Türkiye’yi yönetmeye müsait değil. Bir revizyona ihtiyaç var. Partilerin de kendilerini yenilemeleri lazım. Üsluplarını değiştirmeleri lazım. Siyasete demokrasiyi getirmek lazım. 600 milletvekilinin 450’si teşkilatlardan seçilmeli, 150 milletvekili de Türkiye Milletvekili olmalı. Cumhuriyet Senatosu gibi... Biz bakanların dışarıdan atanması fikrine de sıcak bakmıyoruz. Yıllarca teşkilatlarda siyaset yapmış, pişmiş insanlar var. Sen onu bırakacaksın, Almanya’dan, Fransa’dan adam getirip bakan yapacaksın. Bu emeğe saygısızlıktır” ifadelerini kullandı.

POLEMİK HABER/ KADİR KAPLAN