Taksim İstiklal Caddesi'ndeki  katliam ile ilgili ifadesi alınanlar arasında olan MHP Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan ile ilgili yeni bilgiler öne sürüldü.

Buna göre, MHP'li İlhan, Süleyman Soylu'nun Şırnak'taki adamı olarak iddia edilen Arslan Tatar'ın talimatıyla, Taksim bombacısının getirilmesine aracılık etmiş.

m emin ilhan

NE OLMUŞTU?

MHP'li Mehmet Emin İlhan'ın üzerine kayıtlı bir hattan saldırının faili Ahlam Albashir'le iki kez telefon görüşmesi yapıldığının HTS kayıtlarıyla belirlenmesi üzerine İlhan ifadeye çağrılmıştı. Bu haberlerin kamuoyuna yansımasının ardından MHP Şırnak İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Mehmet Emin İlhan, bilgisi ve rızası dışında GSM operatörü üzerinden 24 Nisan 2019'da adına bir hat çıkarıldığını öne sürdü. Öte yandan Şırnak Valiliği, İlhan için bir basın açıklaması düzenleyerek, "Bahse konu GSM hattının Mehmet Emin İlhan tarafından kullanılmadığı" nı belirtti.

MHP'li Mehmet Emin İlhan ile ilgili son bilgiler, Diyarovic adlı sosyal medya kullanıcısı tarafından paylaşıldı. Kullanıcının iddiasına göre, Mehmet Emin İlhan, Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde uzun yıllardır korucubaşı olarak devlete hizmet eden Halit İlhan'ın oğlu. Mehmet Emin İlhan 2004 yılında İstanbul'dan Şırnak'a geri döndükten sonra, aile bağları vesilesiyle önce koruculuk yaptı.

diyarovic tweet

'ASLAN TATAR SOYLU'NUN YERELDEKİ ELİ-KOLU'

Söz konusu sosyal medya hesabının, MHP'li ile ilgili paylaştığı bilgiler şu şekilde:  

"Ardından kademeli olarak uyuşturucu ve kaçakçılık işleriyle haşır neşir oluyor. M.E. İlhan, Irak-Türkiye arasındaki sınır kaçaklığı işlerini organize eden isimlerden biri olmasıyla bilinir. Ayrıca, uyuşturucu ticareti ile bağlantılı olarak adli sabıka kaydı bulunmaktadır. M.E. İlhan'ın bu sektörlerde at oynamasına vesile olan kişi ise Arslan Tatar'dır. Arslan Tatar, ayda en az 3 defa Şırnak'ı ziyaret eden Süleyman Soylu'nun yereldeki eli-kolu olarak bilinir."

soylu tatar2
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Arslan Tatar

'ÖZEL GÖREVLERİ' YERİNE GETİRİYORDU

Süleyman Soylu ile Arslan Tatar'ın fotoğrafını da paylaşan "diyarovic" adlı kullanıcı, "Paramiliter grupların organize edilmesi, ağaç kesim ihaleleri, sınır ticareti ve uyuşturucu sevkiyatı gibi birçok işin idaresi Süleyman Soylu'nun gölgesi Arslan Tatar tarafından icra edilmektedir. T24'ün gündeme taşıdığı M.E. İlhan ise bu ilişki ağının önemli bir parçasıdır. Söz konusu mesajlarda, Mehmet Emin İlhan'ın Arslan Tatar tarafından kendisine verilen 'özel görevleri' de yerine getirdiği de belirtildi. Bu özel görevlerden biri de Ahlam Albashir'in Türkiye'ye geçirilmesidir" dedi.

'ALBASHİR'İN İSTANBUL'A ULAŞMASI İÇİN YARDIM ETTİ'

Sosyal medya kullanıcısı Diyarovic, son olarak şu önemli bilgiyi de aktardı: "15 ay önce M.E. İlhan, Arslan Tatar'ın 'ricası' ile Antep üzerinden Ahlam Albashir'i Türkiye geçirdi. Albashir'in bağlı olduğu ekibe hat/telefon temin eden ve  Albashir'in İstanbul'a ulaşması için lojistik sağlayan kişi yine M.E. İlhan'dır.

POLEMİK HABER