İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'Altılı Masa' görüşmelerinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a adaylık çağrısında bulunması dünya basınında da yer aldı.

Alman basını da konuyu geniş olarak ele aldı. Tagesspiegel gazetesinde yayımlanan, "Muhalefet intihar etti: Erdoğan seçimi yine kazanacak mı?" başlıklı yazıda şu görüşlere yer verildi:

"Türkiye'de muhalefet derinden bölünmüş durumda ve bir aday üzerinde anlaşamıyorlar. Böylece Cumhurbaşkanı'na karşı ittifak dağılıyor" ifadelerinin yer aldığı yazıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "daha önceki seçimlerde olduğu gibi Mayıs ayında da muhalefetin parçalanmasından faydalanabileceği" ileri sürüldü.

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun durumundan da bahsedilen makalede, "Karizmatik İmamoğlu da Aralık ayında hükümet yanlısı yargı tarafından siyasetten men edildi; kararın Mayıs seçimlerinden önce onanması halinde, parti lideri Kılıçdaroğlu'na karşı çıksa bile aday olmasına izin verilmeyecek" ifadeleri yer aldı.

HDP'ye de dikkat çekilen makalede, "Muhalefet yine parçalanmış durumda. Muhalefet ittifakının gerisinde, yüzde on iki oy potansiyeline sahip Kürt yanlısı HDP de var. Muhafazakâr ve sağcı milliyetçi siyasetçilerin reddetmesi nedeniyle HDP, ittifakın çoğunluğu elde etmesine yardımcı olabilecekken altılı masaya davet edilmedi" dendi.