Federasyon, dünya futbol yönetim organının takım kaptanlarına sarı kart verme tehdidinin ardından Katar'daki oyuncuların kol bantlarını takmasına izin vermeyi reddetti. Ancak sponsor olan dev süpermarket zinciri REWE de dahil olmak üzere birçok şirketten ciddi bir tepkiyle karşılaştı. 

Almanya Futbol Federasyonu’nun Sözcüsü Stefan Simon, Lozan'da bulunan uluslararası spor mahkemesi CAS'ta dava açtığını doğrulayarak “FIFA, çeşitlilik ve insan hakları sembollerini kullanmamızı yasakladı. FIFA'nın prosedürünün gerçekten meşru olup olmadığını açıklığa kavuşturmak istiyoruz" dedi.

katarda love polemigi foto twitter

SPONSORLAR RAHATSIZ

Yıllık küresel satışı 76.5 milyar avro olan perakende zinciri REWE’nin CEO'su Linoel Souque, şirketin FIFA’nın duruşunu kabul edemeyeceğini söyleyerek “Çeşitliliği savunuyoruz ve futbol çeşitliliktir. Farklılıklara sahip bir şirketin CEO'su ve bir taraftar olarak FIFA’nın skandal davranışı benim için kesinlikle kabul edilemez" dedi.

Federasyonun kararı, FIFA'nın takımlara yasağa uymamaları halinde oyunculara sarı kart vermek de dahil olmak üzere yaptırım tehdidinde bulunmasının ardından verildi. Almanya, İngiltere, Hollanda, Belçika, İsviçre, Galler ve Danimarka, kaptanlarının kolluk takmasına izin verme planlarını geri çekti. 

Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Bernd Neuendorf, "Bence bu, FIFA’nın güç gösterisi gibi bir şey. Bunu Dünya Kupası tarihinde benzeri görülmemiş bir olay olmasının yanı sıra sinir bozucu olmaktan öte bir şey olarak görüyoruz” dedi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER