Magazin

Angelina Jolie, 24,5 milyon dolara aldığı tarihi malikanesini satıyor

Hollywood yıldızı Angelina Jolie, 2017 yılında 24,5 milyon dolar ödeyerek satın aldığı Los Angeles’taki tarihi malikanesini satışa çıkardı.

Abone Ol

Jolie’nin evi satın alma nedeninin, boşanma sonrası çocuklarının babaları Brad Pitt’e yakın bir ortamda büyümesini sağlamak olduğu biliniyor. Ünlü oyuncu, 2021’de verdiği bir röportajda “Babalarına yakın olmasını istedim, sadece beş dakika uzaklıkta” sözleriyle bu tercihini açıklamıştı.

1913 yılında inşa edilen ve efsanevi yönetmen Cecil B. DeMille’in yaklaşık 40 yıl boyunca yaşadığı malikane, Hollywood’un altın çağına ev sahipliği yaptı. Jolie, eve ilk taşındığında “Sanki DeMille ve Charlie Chaplin’in takıldığı yere gizlice girmişim gibi hissettim” demişti.

Yeni sahibini bekliyor

2 dönümlük devasa bir arazi üzerine kurulu olan 11 bin metrekarelik saray yavrusu, lüks detaylarıyla göz kamaştırıyor. Altı yatak odası, 10 banyo, dört şömine, geniş bir şarap mahzeni ve şelalelerle çevrili bir yüzme havuzuna sahip olan ev, Griffith Gözlemevi manzarasıyla da dikkat çekiyor. Orijinal mimari dokusu korunarak restore edilen malikane, yeni sahibini bekliyor.