47 yaşındaki Jolie, "BM'nin yaptığı birçok şeye, özellikle de acil yardım yoluyla kurtardığı hayatlara inanıyorum. Artık çatışmalardan doğrudan etkilenen ve onlara en büyük sesi veren insanların liderliğindeki kuruluşlarla çalışacağım" dedi. 

Öte yandan, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), onun en etkili mülteci hakları savunucularından biri olduğuna dair bir açıklama yaptı. 

‘TÜM HAYATIMI MÜLTECİLERE ADIYORUM’

Hollywood yıldızı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "20 yıldan fazla bir süre sonra, bugün BM mülteci teşkilatındaki görevimden ayrılıyorum. Mülteciler dünyada en çok hayran olduğum insanlar ve hayatımın geri kalanını onlarla çalışmaya adadım" diye kaydetti. 

ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Bu arada UNHCR’den yapılan açıklamada, Angelina Jolie'nin "daha geniş bir yelpazede insani ve insan hakları meseleleriyle ilgileneceği" belirtilerek "Jolie yorulmadan çalıştı, ıstırap, umut ve dayanıklılık hikayelerine tanıklık etmek için 60'tan fazla saha görevi gerçekleştirdi" denildi.

Bay ve Bayan Smith ve Lara Croft: Tomb Raider gibi gişe rekorları kıran filmlerde rol alan Jolie, 2001'den beri UNHCR ile çalışıyor ve 2012'de teşkilatın özel temsilcisi oldu. Son aylarda, savaşın parçaladığı Ukrayna, Yemen ve ayrıca Burkina Faso'da yerinden edilmiş insanlarla tanışmıştı. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER