Apple, geçtiğimiz günlerde WWDC 2023 etkinliğini gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında yeni ürünlere ait güncellemeleri tanıtan şirket, ilgi odağı olmayı başardı. Şirket, etkinlikte göstermiş olduğu Game Porting Toolkit aracı ile de büyük beğeni topladı. Bugün çıkan bir video ise PC oyunlarının macOS’ta nasıl çalıştırdığını gösteriyor.

CYPERPUNK 2077, M1 MACBOOK PRO 16 GB ÜZERİNDE ÇALIŞTI

Apple, 5 Haziran’da gerçekleştirdiği WWDC 23 etkinliğinde yeni Game Porting Toolkit’i tanıttı. Bu yeni araç seti, Windows oyun geliştiricilerinin oyunlarının macOS’ta ne kadar iyi çalışabileceğini kolay ve hızlı bir şekilde belirlemeleri için tasarlandı.

Yeni araçla birlikte asıl amaç mac oyun bağlantı noktalarının oluşturulmasını sağlamak oluyor. Twitter’dan bir kullanıcının yaptığı paylaşım da bizlere bunu gösteriyor. Paylaşımda Apple’ın yeni Game Porting Toolkit’inin nasıl çalıştığı yer alıyor.

Söz konusu paylaşımda bir M1 MacBook Pro 16 GB üzerinde çalışan Cyperpunk 2077 gözler önüne serilmiş durumda. Ayrıca Cyperpunk 2077’nin yanı sıra Diablo IV ve Hogwarts Legacy gibi modern oyunları da bir Mac’te oynamak mümkün.

Apple’ın grafik API’si Metal 3 için optimizasyonlar ve MetalFX yükseltme desteği, yerel sürümlerin önemli ölçüde daha yüksek kare hızlarına ulaşmasını sağlıyor. Game Porting Toolkit, resmi olarak kullanıcıların Windows oyunlarını Mac bilgisayarlarında oynamaları için tasarlanmadı. Ancak bu olmayacağı anlamına gelmiyor. Ayrıca söz konusu paylaşım da bunu destekler durumda.

(shiftdelete)