2022 Katar Dünya Kupası C Grubu ilk maçında Arjantin ile Suudi Arabistan karşı karşıya geldi. Lusail Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı Suudi Arabistan 2-1 kazandı.

Dünyanın gözü Lionel Messi'nin üzerindeyken Arjantin'in ilk maçta Suudi Arabistan'a kaybetmesi, tüm dünyada şaşkınlık yarattı. Lionel Messi de Suudi Arabistan karşısında 2-1 geriye düşmelerinin ardından büyük şok ve üzüntü yaşadı.

Suudi Arabistan'ın golleri 48. dakikada Saleh Al Shehri ve 53. dakikada Salem Al Dawsari'den geldi. Arjantin'in tek golü ise 10. dakikada Lionel Messi'nin penaltıdan yaptığı vuruş ile geldi.

arjantin foto2

4 KUPADA GOL ATAN 5. FUTBOLCU

Arjantin'in tek golünü kaydeden Lionel Messi, 4 farklı Dünya Kupası'nda gol atma başarısı gösteren 5. futbolcu oldu. Bu başarıya daha önce Cristiano Ronaldo, Pele, Miroslav Klose ve Uwe Seeler ulaşmıştı. Lionel Messi, Dünya Kupası tarihindeki 7. golüne ulaşmış oldu.

suudi arabistan

36 MAÇ SONRA MAĞLUBİYET

Arjantin Milli Takımı, yaklaşık 3 yıllık yenilmezlik serisini de bu maçla kaybetmiş oldu. Güney Amerika toplamda 36 maçtır mağlubiyet görmüyordu. Arjantin, bu mağlubiyetin ardından İtalya'nın 37 maçlık rekoruna ulaşamamış oldu.

Bu sonuçla beraber Suudi Arabistan kupaya 3 puanla başlarken, turnuvanın favorileri arasında gösterilen Arjantin ilk maçından puansız ayrılmış oldu. Grubun bir sonraki maçında Arjantin, Meksika ile karşılaşırken Suudi Arabistan, Polonya ile kozlarını paylaşacak.

Polemik Haber