Başkent Buenos Aires'te yaşayan 39 yaşındaki Emiliano Matrangolo, turnuvanın favorilerinden biri olan takımını ve Lionel Messi'yi desteklemek için Katar'daki Dünya Kupası'na gitmek için her şeyi ortaya koyuyor.

arjantinli-taraftarlar01

‘DÖRT YILDIR PARA BİRİKTİRİYORUZ’

Matrangolo, Katar'a gitmeden önce yaklaşık 300 Arjantinli taraftarın katıldığı büyük bir mangalda, "Dört yıllık tasarruf, bu hayalin gerçekleşmesi için her ay para biriktirmek. Araba veya ev satın almak gibi şeyleri bırakıyorsunuz. Bu bir rüya, bu bir tutku. Birçok insan bakın, parayı bir eve sahip olmak yerine Katar'a gitmek için harcıyor” dedi.  

35 yaşındaki Messi'nin son Dünya Kupası olması muhtemel olan turnuva, iki haftadan kısa bir süre sonra 20 Kasım'da başlıyor ve İngiltere'den Japonya'ya kadar olan taraftarlar, zafer umuduyla Katar’a yolculuk yapmak için hazırlanıyorlar. 35 maçtır yenilmeyen ve Geçen yıl Copa America’yı alan Arjantin, 1978 ve 1986'daki zaferlerine bir Dünya Kupası zaferi eklemeyi umuyor.

arjantinli-taraftarlar

EKONOMİK KRİZ DİNLEMİYOR

Arjantin'in futbol tutkusu, durgun bir ekonomiye, bu yıl yüzde 100'e ulaşacağı tahmin edilen enflasyona ve denizaşırı seyahat fiyatlarını artıran para birimi kontrollerine rağmen Dünya Kupası bazıları için bir öncelik olmaya devam ediyor.

Arjantinli 32 yaşındaki Jonatan Luna, "Maalesef Arjantin her şeyin fiyatlarının her ay arttığı bir krizden geçiyor ama bir gece oturdum ve milli takımı sevdiğim için Dünya Kupası'na gitmeye karar verdim. Onları Arjantin'de her yerde takip ediyorum. Bu benim için ilk Dünya Kupası ve karar verdiğimde gözlerim doldu" dedi. (Reuters)