Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Artvin Temsilciliği, 11 Kasım'da Hopa Devlet Hastanesi acil servisinde hasta yakınlarının doktorlara şiddet uygulamasına dair hastane önünde açıklama yaptı.

"Sağlıkta şiddete hayır" pankartının açıldığı açıklamada, "Sağlıkta şiddet sona ersin" ve "Yaşamak, yaşatmak istiyoruz" sloganları atıldı. Açıklamaya sağlık emekçilerinin yanı sıra kentteki siyasi parti temsilcileri de katıldı.

'ÇALIŞIRKEN ÖLMEK İSTEMİYORUZ'

MA'nın haberine göre, SES Artvin Şubesi üyesi Burcu Çapar, sağlıkta yaşanan şiddetin kaynağında sağlıkta dönüşüm programı ile ve iktidarın yanlış politikaları olduğunu söyledi.

Erdoğan'dan Özel ile görüşmesi sonrası ilk açıklama: Siyasetin yumuşama süreci Erdoğan'dan Özel ile görüşmesi sonrası ilk açıklama: Siyasetin yumuşama süreci

Çapar, savaşta, pandemide, doğal afetlerde ve her olağanüstü durumda görev başında olduklarına işaret ederek, şöyle dedi:
“Aldığımız risk ve karşılaştığımız tehlike  hiçbir kamu çalışanı ile karşılaştırılamaz. Buna rağmen yıllardır ekonomik, özlük ve sosyal haklarımız teslim edilmiyor. Her türlü düzenlemeden hariç tutuluyoruz. Açlık ve yoksulluk sınırı arasında çalışmaya mahkûm edilerek uygulanan ekonomik şiddet ile de uğraşıyoruz. Bedenen, zihnen ve maddi olarak tükendik. Çalışırken ölmek istemiyoruz.”