Millet Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ tarafından açıklanan Ata İttifakı'nın ortak Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan bugün aday olarak ilk açıklamasını yaptı. Oğan açıklamasında, "Yılmayacağız mücadeleye devam edeceğiz. Hep birlikte zafere gideceğiz" dedi. Zafer Partisi, Adalet Partisi, Doğru Parti, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi'nin ortak ittifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı seçilen Sinan Oğan, Ata İttifakı partilerinin genel başkanlarının katıldığı ortak basın toplantısında yer aldı. 

'ARTIK ATA İTTİFAKI VAR'

Ümit Özdağ tarafından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “ATA ittifakı imza töreni ve ATA ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sayın Sinan Oğan’ın adaylığının açıklanması için düzenlediğimiz tören saat 14.00’de Zafer Partisi Genel Merkezinde gerçekleştirilecek. Türk Milleti 1921 Anayasasını savunan 2 ittifak karşısında çaresiz değildir. Artık ATA İttifakı var” ifadelerine yer verdi.

'SOYGUN VE TALAN DÜZENİNİ DURDURUCAZ'

Zafer Partisi Genel Merkezinde yapılan basın toplasında konuşan Özdağ, "Her iki ittifak da Cumhuriyetimizin kuruluş öncesinde 1921 Anayasası'ndan yola çıkacağız diyerek, 1924'te Gazi Mustafa Kemal tarafından inşa edilen devleti yeniden kuracaklarını ifade ediyorlar
İşte bu ortamda Ata İttifakı'nda bir araya gelen bizler, Cumhuriyetin kuruluş felsefesi üzerinde ilerlemek için yola çıktık. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir üniter devlet olduğundan hareketle asla taviz vermeyeceğiz. Türkiye'nin tarikat ve cemaatler arasından paylaştırılan kurumları iktidarımızda geri vereceğiz. Soygun ve talan düzenini durduracağımıza, suçlulardan hesap soracağımıza dair sözümüzü veriyoruz. 14 Mayıs'a kadar büyük bir mücadeleyi hep birlikte vereceğiz" şeklinde konuştu.

'YÖRÜK ATEŞİNİ YAKTIK'

Ümit Özdağ'dan sonra konuşan Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ise şunları söyledi:

"Dünyada hiçbir güç ve kuvvet bizi asla yenemez. Bugün burada toplanan kalabalık yörük çadırının ateşini yakmıştır. Bu ateş tüm Türkiye saracaktır. Sayın Genel Başkanımız Ümit Özdağ'ın söylediği ve bugün Türkiye için demografik bir tehdide dönüşmüş sığınmacı sorununu Türkiye'ye bunları getiren AKP iktidarı çözebilir mi? Onun müsebbiblerinden biri olan HDP ile kol kola giren Millet İttifakı bunu çözebilir mi? Ya 13 milyon sığınmacıyı kabul edeceksiniz ya da geleceksiniz beraber yürüyeceğiz.

'BİZİM ARKAMIZDA PARA BABALARI YOK'

Elbette ki sahada daha çok konuşacağız. Bizim arkamızda para babaları yok, dış güçler yok. Ne ABD ne Rusya ne Çin; her şey Türklük için. Biz size güveniyoruz. "Ne Mutlu Türküm Diyene!" yazısını kaldıranlara da buna sessiz kalanlara öyle bir bağıracağız ki sandıklar, 'Ben Türk'üm hakkımı çiğnetmeyeceğim' diyeceğiz yorulmayacağız, çalışacağız.
Bugün bir seçim karşısındayız. Bize televizyonlar ambargo uyguluyor, her türlü devlet imkanları kısıtlanıyor. Yılmayacağız mücadeleye devam edeceğiz. Hep birlikte zafere gideceğiz."