Tuzla Piyade Okulu'nda başlayan tartışmalarda 7 Teğmen TSK'dan ihraç edilmişti. 12punto yazarı Müyesser Yıldız, ihraçların devam ettiğini yazdı.

Tuzla Piyade Okulu'nda 10 Kasım'daki Atatürk töreninde yaşanan olaylar ve ardından gelen ihraçlar gündemden düşmüyor. 7 teğmenin TSK'dan ihraç edilmesinin ardından, iki teğmen daha Hulusi Akar ve merhum Necmettin Erbakan'a hakaret ettikleri iddiasıyla Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

MSB açıkladı: Asker adaylarının görev yerleri belli oldu MSB açıkladı: Asker adaylarının görev yerleri belli oldu

İşte detaylar:

Y. Ç. teğmenin, "Hulusi i.. harcadı" paylaşımı yaptığı ve bu nedenle ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiği belirtiliyor.

S. Ç. teğmenin ise merhum Necmettin Erbakan'ın annesi ve eşine hakaret ettiği ve ayrıca bir bölük komutanına yönelik "Bi s... yapmadı" ifadesini kullandığı için ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiği bildiriliyor.

Her iki teğmenden de 8 gün içinde savunmaları istendi.

ISPARDA DAĞ KOMANDO OKULU'NDA GERGİNLİK

Tuzla Piyade Okulu'ndaki gerginliğin Isparta Dağ Komando Okulu'na da sıçradığı iddia ediliyor. İddialara göre, eğitim için Isparta'ya gönderilen teğmenler arasında bot temizlemeyle ilgili bir tartışma yaşandı ve arbedeye dönüştü. Olaya müdahale eden üsteğmen, tutanak tutarak olayı belgeledi.

Araçta arbede çıkaran teğmenin, Tuzla Piyade Okulu'ndaki olaylarda "tarikatçı" denilen teğmenler lehinde tanıklık yapan isimlerden biri olduğu öne sürülüyor.

Tuzla Piyade Okulu'ndaki olaylar ve ihraçlar TSK'da yankı uyandırmaya devam ediyor. Yeni ihraçlar ve Isparta'daki gerginlik, TSK'daki disiplin ve hiyerarşi konusunu da gündeme getiriyor.