Galatasaray kritik deplasmanda farklı kazandı: 0-3 Galatasaray kritik deplasmanda farklı kazandı: 0-3

UEFA Avrupa Ligi grup aşamasının 6. ve son haftası, oynanan maçlarla tamamlandı. Fransa'da oynanan ve Atilla Karaoğlan'ın yönettiği Rennes-Villarreal maçında uzatma dakikaları ilginç bir olaya sahne oldu.

Fransa'da Roazhon Park'ta oynanan maçı 3-2 kazanan Villarreal, F Grubu'nu 1. sırada tamamladı. Karşılaşmanın 90+12. dakikasında ise Rennes'in kaydettiği beraberlik golü, ilk anda kimsenin anlayamadığı bir nedenden dolayı iptal edildi.

Rennes'in Enzo Le Fee ile kullanılan serbest vuruş sonrası Lorenz Assignon'nun kaydettiği golle Rennes beraberliği yakaladı. Maçın hakemi Atilla Karaoğlan'ın orta noktayı gösterdiği pozisyon sonrası Fransız ekibinin futbolcuları büyük sevinç yaşadı. 

Bu sonuçla liderlik koltuğuna oturacak olan Rennes'in kaydettiği gol, Video Yardımcı Hakem (VAR) Massimiliano Irrati'nin uyarısı sonrası iptal edildi. İlk önce kimsenin anlayamadığı iptal kararının nedeni sonradan ortaya çıktı.

Enzo Le Fee'nin kullandığı serbest vuruş sonrası direkten dönen topa kimse dokunmadan yeninden temas ettiği için golün iptal edildiği anlaşıldı. 

Böylece maçı 3-2 kazanan İspanyol ekibi Villarreal, puanını 13'e yükselterek grubu ilk sırada tamamladı. 12 puanda kalan Rennes ise ikinci sırada kaldı.

Kaynak: Sözcü