14 Mayıs seçimlerinde TİP’ten Hatay Milletvekili seçilen Gezi tutuklusu Can Atalay, milletvekili seçilmesine rağmen tahliye edilmedi. Anayasa Mahkemesi tarafından hakkında 26 Ekim’de hak ihlali kararı verilen Can Atalay, AYM kararına rağmen tahliye edilmemişti. Bu durum üzerine AYM’ye ikinci kez başvuru yapılmış ve AYM tarafından bir hak ihlali kararı daha verilmişti.

AYM’nin ikinci hak ihlali kararının üzerinden günler geçmesine rağmen, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Can Atalay hakkında “Gerekçeli karar ellerine ulaşmadığı” sebebiyle henüz bir karar vermemişti.

SAAT 10.00’A ÇAĞRI

Can Atalay hakkında verilen ikinci hak ihlali kararı 27 Aralık itibarıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu durum üzerine Adalet için Hukukçular sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yaptı. Paylaşımda, avukatlar için Çağlayan Adliyesi’ne çağrıda bulunuldu.
Can Atalay’ın tahliyesinin sağlanması için saat 10.00 itibarıyla Çağlayan’dayız diyen avukatların paylaşımı şu şekilde:

“TİP Hatay milletvekili Can Atalay hakkındaki AYM kararının uygulanması ve tahliyesinin sağlanması için 27 Aralık Çarşamba günü 10:00’dan itibaren tüm meslektaşlarımızı Çağlayan Adliyesinde İstanbul 13 Ağır Ceza Mahkemesi önüne davet ediyoruz.”