Yaklaşık 3 metre uzunluğundaki sürüngen Hinchinbrook Adası yakınlarındaki Çevre ve Bilim Departmanı görevlileri tarafından yakalandı ve ötenazi yapıldı. 

Olay, Cumartesi günü Gayundah Deresi'nde adamın kaybolduğu yerin yakınında 4 metrelik bir timsahın içinde insan kalıntılarının bulunmasından sonra geldi. 

Polis, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, hayvanın insan kalıntıları içerip içermediğini belirlemeye yönelik testlerin sürdüğünü söyledi.

BAŞBAKAN: MUTLAK BİR TRAJEDİ

Adam Perşembe günü öğleden sonra 3 civarında balık tutmaya gitti ve bir saat içinde geri dönmesi gerekiyordu, ancak geri dönemedi. 

Memurlar, cuma günü saat 2.3 sularında, timsah saldırısına işaret eden hasarlı teknesini buldular. Queensland Başbakanı Annastacia Palaszczuk, adamın ölümünün şok edici olduğunu söyledi. Gazetecilere verdiği demeçte, "O adama olanlar mutlak bir trajedi’’ dedi.

MUHALEFETTEN ELEŞTİRİ

Bu saldırı, Queensland'de iki yüzücünün timsah saldırılarından sağ çıktığı üçüncü timsah saldırısı. 

İnsanlara saldıran timsahlar ya öldürüldü ya da bir timsah çiftliğine yerleştirildi. 

Eyaletin muhalefet lideri David Crisafulli, Queensland’deki timsahların tehlikelerini ve farkındalık programlarının önemini anladığını söyledi. Ancak departmanın sorunlu hayvanları ortadan kaldırmada yavaşladığını söyledi.

TİMSAHLAR İÇİN 6 MİLYON DOLAR

Federal Milletvekili Bob Katter, eyaletin timsah yönetimi planının bir insan hayatına mal olduğunu söyledi. 

Katter’in partisi, "patlayan" popülasyonu kontrol altına almak için sürüngenlerin nüfusun yoğun olduğu yerlerden çıkarılmasını ve daha yüksek oranda yumurta hasadı istiyor. 

Katter, "Timsah sorunundan bahsetmiyoruz; insan hayatının değerinden bahsediyoruz” dedi. 

Palaszczuk, hükümetin 6 milyon dolarlık timsah farkındalık programının, insanların hayvanların yarattığı tehlikelerden ve manzaralardan haberdar olmasını sağlamak için gerekli olduğunu söyledi.

(Guardian)