Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, ülkesinin, İsrail saldırıları altındaki Gazze'de ateşkes için adım atmak istediğini bildirdi. Wong, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze'de bulunan 31 Avustralya vatandaşının Refah Sınır Kapısı üzerinden Mısır'a geçtiğini belirtti.

"TEK TARAFLI OLMAZ"

Avustralya'nın her zaman Gazze'ye insani yardım girişi ve buradaki sivillerin güvenli çıkışı konusunda net çağrılar yaptığına işaret eden Wong, "Hepimiz, (Gazze'de) ateşkes için adımlar atmak istiyoruz ama bu ateşkes tek taraflı olamaz" ifadesini kullandı.

John Lennon'un 50 yıldır kayıp olan gitarı, açık artırmayla satılacak John Lennon'un 50 yıldır kayıp olan gitarı, açık artırmayla satılacak

İSRAİL, REFAH'TA 17 FİLİSTİNLİYİ ÖLDÜRDÜ

Öte yandan, İsrail ordusunun "güvenli" olduğunu iddia ederek Filistinlileri zorla göç ettirdiği Gazze'nin güneyinde yer alan Refah kentinde bir hastanenin çevresine düzenlediği hava saldırılarında en az 17 Filistinli öldü, çok sayıda Filistinli de yaralandı. AA'ya konuşan bölgedeki görgü tanıklarının ifadesine göre, Gazze'nin güneyinde yer alan Refah kentindeki Ebu Yusuf en-Neccar Hastanesi çevresindeki iki evi hedef alan İsrail ordusunun saldırısında en az 17 Filistinli yaşamını yitirdi, onlarcası yaralandı.

Onlarca Filistinlinin ise hala enkaz altında olduğu belirtildi. Bölgedeki bir görgü tanığı "Bombardıman birçok evin yıkılmasına, bazılarının hasar görmesine neden oldu. Burası yerleşim bölgesi, siviller ve çiftçiler yaşıyor, aramızda savaşçı yok" ifadelerini kullandı. Görgü tanıkları, evlerini terk eden sivillerin özellikle bölgede etkili olan şiddetli yağış ve soğuk hava nedeniyle giderek daha da zorlaşan şartlar altında olduğuna dikkati çekti.

İSRAİL: GAZZE'DE 66 ASKER ÖLDÜ

Öte yandan İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde öldürülen asker sayısının 66'ya yükseldiğini duyurdu. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Gazze'nin kuzeyindeki çatışmalarda bir askerin daha öldürüldüğü belirtildi. İsrail ordusunun 27 Ekim'den bu yana Gazze'deki çatışmalarda öldürülen asker sayısı 66'ya çıktı. İsrail ordusu bu sabah da Gazze'deki çatışmalarda 2 askerinin daha öldürüldüğünü bildirmişti.