'Kaplanlar' olarak bilinen suç örgütünü yönettiği iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan ile ilgili bir gelişme yaşandı. Mahkeme Kaplan'a ikinci kez tutuklama kararı verdi.

Geçen günlerde 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' soruşturmasında Kaplan'ın eşi, sevgilisi ve kız kardeşinin de yer aldığı 36 kişi hakkında yakalama kararı verilmişti. 21 kişi gözaltına alınırken davada yeni gelişme yaşandı.

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre haklarında gözaltı kararı verilenler arasında örgüt lideri olmakla suçlanan ve bu nedenle tutuklu bulunan Ayhan Bora Kaplan, örgüt yöneticisi olduğu iddia edilen Fethi Koyuncu ve eski AKP Ankara İl Yöneticisi Barış Kurt da yer almıştı.

MAHKEME TARAFINDAN İKİNCİ KEZ TUTUKLANDI

Örgüt soruşturması kapsamında daha önce tutuklanan Kaplan, Fethi Koyuncu ve Barış Kurt ise SEGBİS üzerinden sorguya alındı.

Bakanlıktan israf ihalesi: 17 milyon TL'lik ihale Bakanlıktan israf ihalesi: 17 milyon TL'lik ihale

Savcılıktaki ifadelerinin ardından Kaplan’ın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, sevk edilen 12 kişinin tutuklanmasına karar verdi. Dört şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklananlar arasında Ayhan Bora Kaplan, Fethi Koyuncu ve Barış Kurt’un yanı sıra, kağıt üzerinde Günay restoranın sahibi olduğu öne sürülen Hıncal Alper Tansu da yer aldı. Sulh Ceza Hakimliğinin bu kararıyla Kaplan, Koyuncu ve Kurt, ikinci kez tutuklanmış oldu.