DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Tarsus'ta yaptığı açıklamalarda, Devlet Bahçeli'nin ne zaman iktidar ortağı olsa ülkede bir kriz olduğunu vurguladı. Babacan, "Ne zaman iktidar ortağı olsa arkadaşlar, Türkiye tarihi krizler yaşıyor. Tarihi krizler" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 8 Ocak günü Tarsus’u ziyaret etti. Tarsus Belediyesi Nikah Salonu’nda bir konuşma gerçekleştiren Ali Babacan’a, DEVA Partisi teşkilatı yanı sıra DEVA Partisi Tarsus Belediye Başkan Adayı Ramazan Yıldırım da eşlik etti. Babacan konuşmasında Riyad’da yaşanan Süper Kupa krizine, Gazze mitingi dönüşü yaşanan yumruklu saldırıya, Anayasa Mahkemesi’nin Yargıtay tarafından uyulmayan Can Atalay kararına kadar birçok konuda değerlendirmede bulundu.

Konuşmasında, Yargıtay eliyle ortaya çıkarılan yargı krizine ilişkin ifadeler kullanan Babacan, “Bakın yüksek yargı organlarından birisinin eliyle bugün Türkiye'de açık bir anayasa ihlali var. Türkiye'nin anayasal düzenine karşı yapılmış bir darbe var. Anayasa 153'te çok açık bir hüküm var. Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararlar yargı, yürütme ve bireyler tarafından derhal uygulanır diyor. Lamı cimi yok. Bu kadar. Çok açık” diye konuştu.

"NE ZAMAN İKTİDAR ORTAĞI OLSA..."

Bahçeli’nin ne zaman iktidara ortak olsa ülkede kriz yaşandığını vurgulayan Babacan, “Ne zaman iktidar ortağı olsa arkadaşlar, Türkiye tarihi krizler yaşıyor. Tarihi krizler. O, 2001 Şubat'ta yaşı müsait olanlar hatırlar, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük ekonomik krizi yaşandığında, bu yazar kasalar, bu başbakanlık binasının önüne atıldığında, kendisi hükûmete ortaktı. Başbakan yardımcısıydı” ifadelerini kullandı.

Babacan sözlerine şöyle devam etti:

"BAHÇELİ 1999’DAN BERİ KRİZLERİN ORTAĞI"

“Şu anda yine büyük bir ekonomik kriz yaşıyoruz, bir hukuk krizi yaşıyoruz. Yine ortak. Krizlerin ortağı. Hani lokantalara yazarlar ya, lokantanın ismi olur altında da şu yıldan beri der. İşte 1967'den beri der, 1989'dan beri der. Burada gerçekten artık bir tabela asmak gerekiyor. Tabelada ne yazıyor? Krizlerin ortağı: 1999'dan beri.”

SÜPER KUPA REZALETİ

Süper Kupa finalinde Suudi Arabistan’da yaşananlara ilişkin de konuşan Babacan şunları kaydetti:

“Maçla ilgili gelişmeleri hep beraber izledik. Tabii ki üzüldük. Ama aynı zamanda kızdık. Ya bu ne biçim beceriksizliktir yani? Ellerine yüzlerine bulaştırırlar. İşin alt tarafı bir Süper Kupa finali bir başka ülkede yapılacak. Bu kadar mı basiretsizlik olur? Bu kadar mı beceriksizlik olur? Bu kadar mı plansızlık programsızlık olur?”

"BÜYÜKELÇİLERİMİZ SİNDİRİLMİŞ"

“Türkiye Cumhuriyeti'nin orada Riyad'da Büyükelçisi var. Dışişleri Bakanlıkları bu tür krizleri çözmek için oradadır. Bu tür krizler diplomasiyle aşılır, diplomasiyle çözülür. Ama devlet kurumlarını siz o kadar yerin dibine batırdınız ki, kurumlar o kadar büyük bir zafiyet içinde ki... Ve bizim Büyükelçilerimizin çoğu o kadar maalesef sindirilmiş, susturulmuş vaziyette ki veya zaten o işi yapamayacak sadece ya bu bizdendir, partilimdir diye atanan Büyükelçiler de var.”

Meral Akşener'den veda konuşması: Bu kürsüden son kez konuşuyorum Meral Akşener'den veda konuşması: Bu kürsüden son kez konuşuyorum

ERDOĞAN YÖNETİMİNE ELEŞTİRİLER

Babacan’ın açıklamalarından diğer öne çıkanlar ise şöyle:

“Ben bakıyorum bazı siyasi partilerde, bazı siyasetçiler de diyorlar ki ‘ya ben ne kadar çok Erdoğan'a benzersem herhalde o kadar kazanma ihtimalimi artar.’ Ya arkadaş, Sayın Erdoğan'ın bu ülkeyi yönetme tarzı kaybettiriyor ya. Sen o tarzda seçimi kazansan ne, kazanamazsan ne? Memleket kaybediyor memleket, ülke kaybediyor. Daha iktidar olmadan Erdoğan'ın hastalıklarına kapılan siyasetçileri görüyoruz maalesef.”