İstanbul'un Bağcılar ilçesinde Yavuzselim Mahallesi Muhtarı İbrahim Arslan, 2 lise öğrencisine cinsel istismar suçundan tutuklandı.  

Birgün'den Timur Soykan'ın haberine göre, 13 Mart 2023 günü Bağcılar Polis Merkezi Amirliği’ne giden bir anne, Arslan’dan şikayetçi oldu. Burada beyanı alınan anne, Arslan’ın, 16 yaşındaki lise öğrencisi oğluna silah zoruyla cinsel istismarda bulunduğunu öne sürdü. Muhtarı 10 yıldır tanıdıklarını ve oğluma 'bağış' adı altında ara sıra para verdiğini söyleyen anne, cinsel istismar sırasında oğlunun giydiği ve üzerinde sperm örnekleri olan pantolonu da polise teslim etti.

İkinci bir lise öğrencisi çocuk da Arslan’ın muhtarlıkta kendisine yönelik cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. İki çocuk babası, 40 yaşındaki muhtar bu şikayetler sonrası gözaltına alındı. 14 Mart 2023 günü savcılık sorgusunun ardından ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan tutuklanması istemiyle Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

'SOMUT DELİLLERİN VARLIĞI NEDENİYLE TUTUKLANDI'

Buradaki ifadesinde, istismarı kabul etmeyen muhtar, mahallede sevilen bir kişi olduğunu savundu ve serbest bırakılmasını talep etti. Arslan’ın avukatı ise muhtarlıktaki kamera kayıtlarında bir tehdit ya da şiddet görüntüsü olmadığını söyledi. Muhtar ile mağdurun ebat ve fiziksel güç olarak 'denk' olduğunu iddia eden avukat şöyle devam etti:

“Müvekkilim savunmasında beyan ettiği gibi mağdurun 18 yaşından küçük olduğunu bilmemektedir. Müvekkilim toplum içinde sevilen bir insandır. Bu suç ile muhatap olduğu için mağdurdur. Mağdurun vermiş olduğu beyanlar yalan beyandır… Müvekkilim görüntülerde yan tarafa geçtiğinde üzerinde taşımakta olduğu silahı yoktur. Kamera kayıtlarına denk gelecek şekilde bir arbede ya da darp olayı söz konusu değildir… ”

Avukat savunmasında muhtarlık seçimleri öncesi siyasi bir komplo iddiasında da bulundu ve “Yakın zamanda gerçekleşecek olan seçim öncesi müvekkilimin rakipleri tarafından çocuklar kullanılarak hazırlanan bir komplo vardır” diye konuştu.

Sulh Ceza Hakimi, kuvvetli suç şüphesini gösteren somut delillerin varlığı ve suçun katalog suçlardan olması nedeniyle Muhtar İbrahim Arslan’ı ‘çocuğun cinsel istismarı’ndan tutuklandı.