MHP lideri Devlet bahçeli'nin geçtiğimiz hafta partisinin grup toplantısında yüklendiği ve adeta 'hedef' olarak gösterdiği zincir marketler hakkında şok bir gelişme yaşandı. Ağrı'da denetim yapan zabıta ekipleri 5 marketi mühürledi.

'BELEDİYENİN TALİMATI DOĞRULTUSUNDA...'

AK Partili Ağrı Belediyesi tarafından yapılan denetim sonucu 5 marketin kapısına kilit vuruldu. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın talimatı doğrultusunda zabıta ekiplerince il merkezindeki market ve iş yerlerinin düzenli olarak denetlendiği bildirildi.

5 MARKET MÜHÜRLENDİ

Marketlerde yapılan 'sıkı denetim' kriterlerinde ürünlerin gramajı, hijyen özellikleri, son kullanma tarihi gibi birçok detayın incelendiği belirtilen açıklamada, “Ekiplerimizin bugün gerçekleştirdiği denetimde şartları taşımayan 5 market mühürlenerek faaliyetlerine ara verilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

(Mehmet Sarı / Amasya Belediye Başkanı)

'BASKILARA RAĞMEN HİÇBİRİNE RUHSAT VERMEDİM'

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı ise, göreve geldiği günden bu yana, uğradığı baskılara rağmen, hiçbir zincir markete ruhsat vermediğini söyledi.

Kentte zincir marketlere yönelik denetimlerin devam ettiğini söyleyen Sarı'nın açıklamaları şu şekilde:

*Şehrimizde bu tür marketlerin açılmasına müsaade etmedim. Özellikle adı geçen marketin açılmasına müsaade etmedim. Lakin dün hangi akla hizmetle ya da kimler tarafından örgütlendiği belli olmayan bir gafilin, bir cahilin açıklaması Türk milletinin dikkatini çekmiştir.

*Ben ona şöyle söylüyorum: Galip, mağlup olmuştur. Onun haddi de değildir, hakkı da değildir. Türk milletinin liderine, Sayın Devlet Bahçeli Bey’e dil uzatma cesaretini göstermesinin manasını anlayamıyorum. Bana göre manda yüreği yemiş olması lazım. Herkes dilinin ayarını bilmek zorundadır. Bilmezse haddini bildiren mutlaka olacaktır.

*Türk milletinin duyarlı olduğuna ve hassasiyetlerine inanan birisiyim. Bu kendini bilmezin Türk milleti cezasını verecektir. Hemen tövbe etmeli, özür dilemeli. Yoksa bu işin altından kendini kaldıramaz.” diye konuştu.

Polemik Haber / Aykut Metehan