İstanbul'daki Bahçeşehir Üniversitesi'nin, dersleri online olarak verip, vize sınavlarını da online olarak uygulayıp final sınavlarını yüz yüze gerçekleştirme kararı alması, üniversitede öğretim gören öğrencilerden art arda tepkiler gelmesine neden oldu. 

Üniversite öğrencileri, Twitter üzerinden ortak bir bildiri yayımlayarak, üniversite yönetimine aldığı karardan dönmesi için çağrıda bulundu. 

Ortak bildiride şu ifadelere yer verildi:

Bahçeşehir üniversitesi öğrencilerinden sayın yetkililere:

Günlerdir okulunuz öğrencileri olarak mağduriyetimiz ve bizi içinde bıraktığınız zor durum hakkında haykırıyoruz. Binlerce mail, mesaj, twitt attık; imza topladık. Buna rağmen okulumuzun ısrarcı tutumu, bu haykırışa kayıtsız kalması ve net bir cevap alamamamız üzücüdür.

Tüm üniversiteler; olması gerektiği gibi, öğrencilerini düşünerek, anlayışlı bir yönetim sergileyerek, içinde bulunduğumuz deprem sonrası durumda, eğitimin online olarak verildiği ve vizelerin de online olarak uygulandığı bu dönemde, finallerini de online olarak uygulama kararı aldı. Bizler de aynı kararın alınmasını istiyoruz.

Yurt ve evlerimizden çıkıp kendi şehirlerimize ve ülkelerimize geri döndük. Eğitimlerimizi uzaktan tamamladık. Final dönemi boyunca, kısa dönemli bir konaklama yapacak bir yer bulmak bizim için çok büyük bir problemdir. İstanbul söz konusu olduğunda böyle bir yer bulmak, ulaşım maliyetleri de bir yandan olmak üzere çok büyük bir masrafa sebep olmaktadır. Özel üniversitede okuyor olmamız herkesin bu masrafları karşılayabileceği anlamına gelmemektedir. Ayrıca depremzede arkadaşlarımızın durumu ve psikolojisi de dikkate alınmalıdır. Bir yandan ise bu dönemi fırsat bilerek çalışmaya başlayan, staj yapan arkadaşlarımız bulunmakta ve iş yerlerinden izin almak onlar için bir problem oluşturmaktadır. Bunların yanında tüm üniversiteler aynı karara varmışken bizim üniversitemizin aykırı tutumu bizler için eşitsizlik oluşturmaktadır.

Sizlerden ricamız tüm bu problemleri göz önünde bulundurarak alınan kararı yeniden değerlendirmeniz ve tüm bölümlerimizle ortak bir karara varılarak
finalleri online olarak uygulamanızdır. Mağdur olmak istemiyoruz. Anlayışınızı ve desteğinizi bekliyoruz. Teşekkürler.

Saygılarımızla...


BAU ÖĞRENCİ DAYANIŞMASI