Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Yunanistan'ın Adalardaki tatbikatlarına ilişkin, "Yunanistan buraları silahlandıramaz. Yunanistan barış istemiyorsa biz de gereğini hem hukuki zeminde hem sahada yaparız, rüzgar eken fırtına biçer, bir gece ansızın." ifade etti.

'BARIŞ ANLAŞMALARINI İHLAL EDİYOR'

Yunanistan'ın Adalar'daki tatbikatlarına ilişkin soruyu yanıtlayan Çavuşoğlu, "Ya Yunanistan geri adım atar, anlaşmalara uyar, ya da biz gereğini yaparız. Yunanistan barış anlaşmalarını ihlal ediyor, Adalar'ın silahlandırılmasına sessiz kalamayız. Yunanistan barış istemiyorsa biz de gereğini hem hukuki zeminde hem sahada yaparız, rüzgar eken fırtına biçer, bir gece ansızın." dedi.

'AMBARGOYU KALDIRDIKLARINI SÖYLEDİLER'

Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin, "Türkiye olarak biz NATO'nun genişlemesini her zaman destekledik. Biz NATO'nun genişlemesine karşı değiliz, ama maalesef bu iki ülkede terör örgütleri destek buluyor. Madrid'deki toplantıda imzalanan ahidname gösteriyor ki beklentilerimiz karşılık buluyor. İsveç'teki yeni hükümetle birlikte olumlu adımların atıldığını görüyoruz. Türkiye'ye yönelik silah ambargosunu da kaldırdıklarını söylediler. Listede olan kişilerin de Türkiye'ye iade edilmesi ve orada bulunanların mal varlıklarının dondurulması ciddi taleplerimizdir. Yeni hükümetle birlikte daha olumlu bir sürecin geliştiğini söylemek isterim. Ama üyelik meselesi şartların yerine getirmesine bağlı." ifadelerini kullandı.