Akdeniz Belediyesi'ne ziyaretinde vatandaşlara seslenen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin hedefinde Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' ve 'Kürtler' söylemleri hakkında konuşan Nebati, "Cumhurbaşkanı'mızın döneminde ötekileştiren bir Allah'ın kulu var mı?" diye sordu.

'ÖTEKİLEŞTİRİLEN BİR ALLAH'IN KULU VAR MI?'

Yurttaşlara seslenen Nebati, "Çıkmış birileri 'Ben şu mezheptenim' diyor. Senin hangi mezhepten olduğunu soran var mı? Yok. Bizde din, Allah, peygamber, kıble bir. AK Parti iktidarlarında kim ötekileştirildi? Sayın Cumhurbaşkanı'mızın döneminde ötekileştiren bir Allah'ın kulu var mı?" ifadelerini kullandı.

'AK PARTİ İKTİDARINDA OLMAZ'

Bakan Nebati'nin açıklamaları şu şekilde:

"Elhamdülillah, bugün bu ülkede 'Ben Kürt'üm' dediği için uzaklaştırılan, ötekileştirilen bir insan var mı? Haşa çünkü biz kardeşiz. İster Alevi, ister Sünni ne fark eder, ötekileştirilen biri yok elhamdülillah ama bunların cibiliyeti hep ötekileştirme üzerine kurulu olduğu için şimdi bilerek kaşıyorlar. 28 Şubat sürecinde başörtülüleri uzaklaştıran, başörtüsünü üniversite kapılarında söken sizdiniz. Siz zannediyorsunuz ki 'AK Parti iktidarında bu tür ötekileştirmeler olur.' Hayır, AK Parti iktidarında olmaz, Türkiye de buna asla izin vermez çünkü biz iriyiz, diriyiz, beraberiz, hep beraber Türkiye'yiz."