Deprem bölgesi içinde uygun yerlerde eğitim öğretime yönelik çalışmaları başlatacaklarını söyleyen Özer, '10 ildeki öğretmenlerimiz ve idari personellerimizin diğer illere nakilleriyle ilgili diğer 71 ilden 10 il'e görevlendirilmesi ile ilgili süreci, bu hafta sonu başlatacağız.'diye konuştu. 

ÖZER, ANKARA'YA NAKLEDİLEN 270 DEPREMZEDEYİ ZİYARET ETTİ

Milli Eğitim Bakanı Özer, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Ankara’ya getirilen 60’ı çocuk 270 depremzedeyi Başkent Öğretmenevi’nde ziyaret etti. Bakan Özer, çocuklarla sohbet etti.

'EĞİTİM MESELESİ KONUSUNDA YEKPARE BİR KARAR VERECEĞİZ'

Okulların hasar tespit çalışmalarıyla ilgili konuşan Özer, 'Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı’mızla da sürekli görüşüyoruz. Önceliği okullara vereceğiz. Bir karar vermemiz lazım. Hasar tespitleri bugün itibarıyla bitecek. Hafta sonu da kapsamlı bir değerlendirme yapacağız ve nerelerden başlayacağımızın kararını inşallah önümüzdeki hafta içinde açıklayacağız. 

Afet bölgesinde eğitime yönelik açıklamalarda bulunan Özer, 'Deprem bölgesinde eğitim meselesi konusunda yekpare bir karar vermeyeceğiz. Mesela sağlam olan ilçe var, o ilçede eğitim öğretimi başlatacağız. Normalleşmenin eğitimle başlayacağını göstereceğiz' dedi.

‘SAĞLAM OKULLARDA EĞİTİMİ HIZLI BİR ŞEKİLDE BAŞLATACAĞIZ’

Depremzede öğretmenle sohbet eden Bakan Özer, deprem bölgesinde görev yapan öğretmenlerin diğer illere tayinlerine ilişkin “Onlarla ilgili çalışmalar bitti. Öncelikli olarak 10 ildeki öğretmenlerimiz ve idari personellerimizin diğer illere nakilleriyle ilgili diğer 71 ilden 10 il'e görevlendirilmesi ile ilgili süreci bu hafta sonu itibarıyla başlatacağız. Bir an evvel sağlam okullarda eğitimi hızlı bir şekilde başlatacağız' ifadelerini kullandı. 

Bakan Özer'den deprem bölgesinde eğitim yönelik açıklama resim