İmamoğlu'ndan Edanur Gezer'in ölümüne ilişkin açıklama İmamoğlu'ndan Edanur Gezer'in ölümüne ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk yarısının tamamlanması nedeniyle Bilkent Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ndeki hastane sınıfında tedavi gören öğrencilerle bir araya geldi.

Çeşitli rahatsızlıkları nedeniyle hastanede eğitim alan öğrencilerle sohbet eden Bakan Tekin, doktorlardan öğrencilerin sağlık durumlarına ilişkin bilgi aldı. Öğrencilerin yaptığı çalışmaları da inceleyen Bakan Tekin, 20 öğrenciye karnelerini verdi. Türkiye genelinde 147 hastane sınıfında 566 öğrencinin eğitim gördüğü, evde eğitim gören öğrenci sayısının ise 11 bin 851 olduğu belirtildi.

YETKİ ÖZEL OKULLARDA

Özel okullardaki zam tartışmaları hakkında da konuşan Bakan Tekin, "Aslında kamuoyunu rahatsız eden kısım oradaki ücretler. Onları da biz özel okul temsilcileriyle oturup geçtiğimiz hafta konuştuk. Dün yine özel okul temsilcileri ve Hazine ve Maliye Bakanı'mız görüştü, biz de kendileriyle görüştük. Bu konuda kendileriyle fikir alışverişine devam edeceğiz, kendilerini uyarıyoruz biz de bu konularda. Ama dediğim gibi yani ara sınıflarla ilgili yönetmelik hükümlerine tabiler. Ama başlangıç sınıflarıyla ilgili fiyat belirleme yetkileri özel okullarda. (DHA)