Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.’nin, babasının izniyle 6 yaşından itibaren cinsel istismara maruz bırakıldığı iddialarına ilişkin dava bugün başlıyor. Duruşma öncesi konuşan TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, "Gizlilik kararı geldi... Neymiş? Mağdurun psikoloji bozuluyormuş. O babası olacak aşağılık tarikat şeyhinin kendisini nasıl savunacağını öğrenmemiz lazım. Bugün, duymamıza engel oldukları şey tam budur" dedi.

'İLK İŞİMİZ BU TABELALARI DEĞİŞTİRMEK OLACAK'

Duruşma öncesi adliye önünde açıklamalarda bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil 'gizlilik' talebine çok sert tepki gösterdi, H.K.G.'nin tek kurban olmadığını söyledi. "Sizlere İstanbul Adalet Sarayı denen garabetin önünden sesleniyoruz" diyen Kadıgil, "Bu bir garabet çünkü; adaletin olduğu yerde saray, sarayın olduğu yerde adalet olmaz. İlk işimiz bu tabelaları değiştirmek olacak. Bugün buradayız çünkü Hiranur Vakfı denen, ki vakıf da değildir bunlar, bunlar aslında yasak olan tarikatların, cemaatlerin paravan olarak kullandığı yerlerdir. Sancaktepe'de belediyenin, bizlerin vergileriyle beslenen bu şer odaklarından bir tanesinde Hiranur Vakfı denen yerde, 6 yaşındaki bir kız çocuğu ailesi olacak insanların zoruyla seks kölesi haline getirildi. Ve bu 20 sene boyunca sürdü. 'Ne zamanki bu kız çocuğu kendisini güçlü hissetti, o zaman gitti şikayetçi oldu ve biz o zaman öğrendik' demeyi çok isterdim. Ama biz o zaman da öğrenemedik. Ancak onurlu bir gazeteci bunu yazdığı zaman biz bunu öğrendik."

'GİZLİLİK KARARI GELDİ'

"Aile Bakanlığı'nın talebiyle birazdan başlayacak duruşmaya giremeyeceğiz bile" diyen Kadıgil, "Sebep? Gizlilik kararı geldi... Neymiş? Mağdurun psikoloji bozuluyormuş... Mağdurun psikolojisini bozan şerefsizler yargılanacak bugün. Bizim mağdurun ifadeleri hakkında bilmediğimiz hiçbir şey yok. O aşağılık babası olacak tarikat şeyhinin kendisini nasıl savunacağını öğrenmemiz lazım. O şerefsizin kendisini nasıl savunacağını duymamız lazım. Bugün, duymamıza engel oldukları şey tam budur. Birazdan içerideki duruşmada gizlilik kararı verecekler, basın mensuplarını çıkaracaklar. Bu adliyelerimizden bu 'saray' laflarını sildiğimiz gün, bu şerefsizlerin yaptığı her ne varsa hepsi ortaya dökülecek. Aradan 20 yıl da geçse, biz Aile Bakanı'nın yaptığını yapmayacağız. Şunu çok iyi biliyoruz. H.K.G. tek kurban değil. Bu dava bu ülkenin çocuklarına sistematik olarak reva görülen bir işkencenin davasıdır" dedi.