Yaklaşık 2 buçuk milyondan fazla kişinin emekli edilmesi beklenen yasa çıktı. Dilekçe verenlerin sayısı geçtiğimiz günlerde açıklanmış ve 1 buçuk milyondan fazla kişi SGK'ya başvurmuştu. Şimdi ise bankalarda Emeklilikte Yaşa Takılanlara düşük faizli kredi imkanı kapıda. 

'EYT'LİYE 10 BİN LİRAYI BULAN EMEKLİLİK PROMOSYONU VAR' 

Sayı büyük olunca bankaların yarışı da kızıştı. Bir taraftan EYT’liler için maaş promosyonu yarışına giren bankalar, diğer yandan emeklilik için prim günü yetmeyenlere uygun şartlarda kredi kampanyaları düzenlemeye başladı.

EYT’lilerin ilk maaşlarını alacakları tarih olan nisan ve mayıs ayları yaklaştıkça, bankalar da promosyon vaatlerini artırıyor.

Hürriyet gazetesinden Noyan Doğan’ın bugünkü köşesinde yer verdiği habere göre; bankalar, EYT’lilerin alacakları maaşına göre 3 bin 500 ila 10 bin lira arasında promosyon vadediyor. Bazı bankaların kampanyası bunla da sınırlı değil.

EYT'LİYE EKTSRE BONUS FIRSATI

Bankalar, promosyon ödemesinin yanında düşük faizli kredi imkanı ile kredi kartına ekstra bonus fırsatı sunuyor. Habere göre, kimi bankalar, maaşını taşıyıp bir de fatura ödemeyi garanti eden emekli adaylarına fatura başına 250 ila bin 500 lira arasında nakit ödemeyi taahhüt ediyor.

Bankaların EYT promosyonundan yararlanmak için ne yapmak gerekiyor?

Peki, yüksek promosyon ücretlerinden yararlanmak için ne yapmalı? Emekli maaşını taşıyacak emekliler, taşıdıkları bankaya 3 yıllık taahhütte bulunuyor ve bu üç yılda da maaşlarını bir başka bankaya taşıyamıyorlar. Bunun karşılığında bankanın promosyon imkânlarından yararlanıyorlar. Üç yıllık süre dolduğunda da isterlerse maaşlarını başka bankaya taşıyor ya da maaş aldıkları bankanın promosyon imkânı daha avantajlı ise yeni bir taahhütle maaşlarını almaya devam ediyorlar.

'EYT'LİLER MAAŞ ALMAK İSTEDİKLERİ BANKAYI SEÇEBİLİRLER' 

EYT’den emekli olup da ilk maaşlarını alacak olanlar; Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) formunda, maaş almak istedikleri bankayı seçebilirler. Seçtikleri bankanın emekli maaş promosyonundan yararlanabilirler. Bu, ister e-Devlet üzerinden, ister SGK şubelerinden yapılabiliyor. Emekli Sandığı’ndan emekli olacaklar ise çalıştıkları kuruma hangi bankadan maaş almayı istiyorlarsa o bankanın ismini verecekler. Sonrasında seçtiğiniz bankanın internet sitesinden, mobil uygulaması üzerinden veya da şubeye giderek işlemi tamamlayabiliyorsunuz. Banka değişikliğini de bankaların internet siteleri üzerinden yapabiliyorsunuz.