Yıllardır oyunları, kıyafetleri ve oyuncakları yapılan klasik Barbie serisi beyazperdeye uyarlandı. Başrollerinde Margot Robbie ve Ryan Gosling’in yer aldığı film, temmuz ayında izleyicilerle buluşacak.

Yönetmen koltuğunda Greta Gerwig’in oturduğu "Barbie" filminde pembeye boyanan set, fazla boya kullanımından dolayı pembe boyaların tükenmesine neden oldu.

SETTEKİ HER ŞEYİN PEMBE OLMASI KONUSUNDA ISRARCI OLDU

WebTekno'nun Business Insider'dan aktardığına göre, "Pamuk Prenses" ve "Küçük Kadınlar" gibi klasik masalları beyazperdeye taşıyan yönetmen Gerwig, pembenin çocuksuluğu koruyacağı düşüncesiyle setteki her şeyin pembe olması konusunda ısrarcı oldu. 

Ancak bu durum neredeyse tüm pembe boyaların tükenmesine neden oldu. Yapılan açıklamada setin inşası sırasında kullanılan Rosco boyalarındaki pembenin floresan tonunda, uluslararası bir kıtlık meydana geldiği ifade edildi.

Ayrıca Gerwig, set için "otantik bir yapaylık" hissi yaratmak istediğini ve hatta CGI (Bilgisayar Tabanlı Görüntü) yerine, gökyüzü ve dağların elle boyanmış bir fonunu kullandığını da ekledi.