Barcelona Kulübünün, Barcelona İl Savcılığının, eski Hakem Teknik Kurulu Başkan Yardımcısı Jose Maria Enriquez Negreira'ya ait bir şirkete 2001-2018 yılları arasında 7 milyon evro'dan fazla ödeme yaptığı tespit edildi. Barcelona eski iki başkanı ve iki yöneticiyi "sporda yolsuzluk, usulsüzlük ve sahte evrak" suçlamalarının sonrası başlayan tartışmalar devam ediyor. Konu hakkında konuşan Gerard Pique, "Barcelona hakem satın almadı. Bu konuyla elimi taşın altına koyarım." dedi.

Konuşmalarına devam eden Pique, "Bizim gibi uzun yıllar oynayan futbolcular elbette hakemleri tanır. Ama teknik direktörler özellikle de dışarıdan gelenler için hakemlerle ilgili bilgiler yararlı olabilir. Ben futbolcu olarak, bu kişinin (Negreira) işi bu muydu bilmiyorum. Ama bizim elde ettiğimiz sportif başarıların hiçbirinin üzerinde gölge yoktur." dedi.

PİQUE GÜVENİN TAM OLDUĞUNU BELİRTTİ

Kulübe karşı güvenin tam olduğunu belirten Pique, kulüp yöneticilerinede güveninin tam olduğunu belirtti.

'GERÇEKLE İLGİSİ OLMAYAN SALDIRILAR VAR'

Barcelona Kulüp Başkanı Joan Laporta katıldığı bir söyleşide konu ile alaklı açıklamalarda bulundu:

"Armamızı kirleten alçaklarla yüzleşmek için sabırsızlanıyorum. Armamızı, kulübümüzü kirletmek için gerçekle hiç ilgisi olmayan saldırılar var. Bazıları kıskançlıkla motive oluyor. Kötü niyetle yürütülen kampanyalarla itibarımızı aşındırmaya çalışıyor. Barça değerleri olan bir kulüp. İşte bu yüzden Barça tüm dünyada beğeniliyor ve tanınıyor."

ÖDEMELER KARŞILIĞINDA HAKEMLERDEN BİLGİ ALINDI İDDİALARI

Maliye'nin vergi kaçırıldığı şüphesiyle Negreira'nın sahibi olduğu DASNIL 95 SL şirketiyle ilgili bazı hesapları incelemesinin ardından Barcelona'nın bu şirkete 2001-2018 yılları arasında toplamda 7,3 milyon euro ödediği ortaya çıkmış ve Katalan ekibinin ödemeler karşılığında hakemlerle ilgili bilgiler aldığı öne sürülmüştü.

Eski başkanlardan Jose Maria Bartomeu ve Sandro Rosell ile eski iki yöneticiye karşı, "sporda yolsuzluk, kulüp yönetiminde usulsüzlük ve sahte ticari belge düzenlemek" hakkında dava açmasını talep etti.

İspanya Ceza Kanunu'nun 286. maddesine göre söz konusu suçlar, 6 aydan 4 yıla kadar hapis, 1 yıldan 6 yıla kadar özel ticari işlerden men ve para cezası içeriyor.

GELECEK SEZON ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDEN MEN EDİLEBİLİR

Bu gelişmeler sonucunda Barcelona'nın gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nden men cezası alabileceği belirtiliyor.
(NTV)