Brest bölgesinin askeri komiseri olan Oleg Konovalov, devlete ait BelTA haber ajansı tarafından sosyal medyada yayınlanan bir videoda, yerel halkın "kesinlikle endişelenecek bir şeyi yok. Ne yazık ki bu tür şeyler oluyor" diyerek olayı hafife aldı.

‘BİR DAHA OLMASIN’

Yine de Ukrayna büyükelçisi nota verilmesi için Minsk'teki Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Sözcü Anatoly Glaz, "Belarus tarafı bu olayı son derece ciddi görüyor. Ukrayna tarafından kapsamlı bir soruşturma yürütülmesini, sorumlulardan hesap sorulmasını ve gelecekte bu tür olayların tekrarlanmaması için kapsamlı önlemler almasını talep ettik" dedi.

UKRAYNA’NIN ‘RUSYA’ ŞARTI

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rusya'nın "barbarca" füze saldırılarının püskürtülmesinden kaynaklandığını söylediği olayla ilgili soruşturmaya katılmak üzere "terörist Rusya devleti"ni desteklemeyen ülkelerden yetkili uzmanları davet etmeye hazır olduğunu söyledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Ukrayna tarafı, koşulsuz kendi gökyüzünü savunma ve koruma hakkını saklı tutarken, aynı zamanda Ukrayna'da objektif bir soruşturma yürütmeye hazırdır" denildi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER