Belarus, Rusya ile bugün başlayacak hava kuvvetleri tatbikatlarının olası muharebe görevlerine hazırlanmak için doğası gereği savunma amaçlı olduğunu söylerken, hamle, Moskova'nın Minsk'i Ukrayna'daki savaşa katılmaya ittiğine dair endişelerin artmasıyla geldi.

ŞUBAT’A KADAR SÜRECEK

Belarus Savunma Bakanlığı'nın Telegram uygulamasında paylaşılan bir gönderiye göre, Belarus Güvenlik Konseyi'nin Başkan Yardımcısı Pavel Muraveyko, "Tatbikat doğası gereği tamamen savunma amaçlıdır. Belarus ve Rus havacılığını savaş görevlerini yerine getirmeye hazırlamak için bir dizi önlem olacak" diye kaydetti.

Muraveyko, 1 Şubat'a kadar sürecek tatbikatların "havadan keşif, saptırıcı hava saldırıları, önemli nesnelerin havadan korunması ve muhabere" eğitimlerini kapsayacağını da ekledi.

SAVAŞA GİRECEK İDDİALARI DİNMİYOR

Öte yandan, Ukrayna, Belarus’tan olası saldırılara karşı sürekli uyarılarda bulunurken, Ukrayna lideri Zelenski, ülkesinin Belarus sınırında hazır olması gerektiğini söylüyor. Kremlin, Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko’ya Ukrayna işgalinde daha aktif rol alması için baskı yaptığını yalanlarken, Minsk yönetimi savaşa girmeyeceğini söyledi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER