İstanbul'un Beykoz ilçesine bağlı Tokatköy Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımı planlanan binaların elektrik, su ve doğalgazları haziran ayında çevik kuvvet polisleri eşliğinde kesilmişti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Beykoz Belediyesi’nin, Beykoz Tokatköy Mahallesi’nde yürüttüğü kentsel dönüşüm projesinde kriz uzun süredir devam ediyor.

Tokatköy Mahallesi'nde kentsel dönüşüm zorlamasını kabul etmeyen 300'e yakın vatandaş, nöbet tutmaya başlamış, belediye yetkilileriyle görüşmek istediklerini duyurmuşlardı.

Bunun yanı sıra tahliye edilmek istenen vatandaşların mahkemeye yaptıkları başvuru sonucu yürütmeyi durdurma kararı da çıkmıştı. Mahalle de 200’ün üzerinde binanın yıkılması planlanıyor.

BELEDİYEDEN SABAH BASKINI

Beykoz Belediyesi'nin de tahliye ve yıkım ısrarı sürüyor. Bugün (22 Ağustos) mahalleye çok sayıda polis ekibiyle birlikte belediye görevlisi gelirken mahalleli, evlerini yıktırmamak için Tokatköy'ün girişlerine barikat kurmaya başladı.

Sabah saatlerinden itibaren teyakkuzda olan mahalleliler, ne olursa olsun evlerinden tahliye olmayacaklarını belirtiyor.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR

Mahkeme süreci devam ederken yıkım istemeyen yurttaşlar hem evin içerisinde hem de dışarısında direnişine devam ederken, polis ekipleri sert müdahalede bulundu. Evin içerisine girerek yurttaşları plastik mermi ve biber gazıyla dışarı çıkarmaya çalışan polis ekipleri, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.