17 Mayıs günü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada seçim çalışması yaptıkları Okmeydanı'nda marjinal bir grubun saldırısına uğradıklarını iddia eden Beyoğlu Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Haydar Ali Yıldız, "Terör örgütünün zafer işaretini yaparak bize fiili saldırıda bulunmaya çalıştılar. Daha fazlası, elinde Türk bayrağı olan kadınlarımıza saldırdılar, yaşlı bir teyzemize ağza alınmayacak küfürler savurdular" ifadelerini kullandı.

'ZAFER İŞARETİ YAPAN BİRİLERİ YOKTU'

Cumhuriyet'e konuşan Olaya dahil olan kişilerden H.A. Ali Yıldız'ın yalan söylediğini belirterek, marjinal bir grubun tartışmayı başlatmadığını, kendisinin de dahil olduğu başka bir sebepten tartışma çıktığını aktardı. H. A. "Ben 2011'den beri AKP üyesiyim. Ama vicdanım rahat etmediği için olayın doğrusunu anlatmak istedim. Orada gözaltına alınan arkadaşları tanımıyor olsam da hepimiz insanız, üzüldüm" şeklinde konuştu.

'NORMAL HASTA MI İDEOLOJİK HASTA MI?'

H.A. sözlerine şu şekilde devam etti:

"O gün ablam hastaydı ve onu hastaneye götürmek için Okmeydanı'na gitmiştim. AKP'nin seçim arabaları bir kortej halindeydi ve yol kapalıydı. Aracımdan inerek yolu açmalarını istedim. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız yolu açtırdı ancak 'Bakalım normal hasta mı ideolojik hasta mı' dedi. Bu cümleye sinirlendim ve tartışmaya başladım. Orada bulunan insanlar da bana hak verdi ve beni sakinleştirerek yolladı. Orada bulunduğum süre boyunca zafer işareti yapan veya kadınlara saldıran birilerini görmedim."

H.A. Hastaneye gittikten sonra olay yerine geri döndüğünü belirterek, "Döndüğümde olaya karışan kişilerin gözaltına alındığını söylediler. Aynalıkavak Hasköy Karakolu'na gidip arkadaşların lehinde ifade verdim" dedi.

Olaya şahit olan Okmeydanı eşrafından Hasan Ulusoy da H. A.'yı doğrular nitelikte konuştu. Ulusoy, "Mahallede oturup çay içiyorduk. AKP'nin seçim arabası vardı, seçim çalışması yapılıyordu. O sırada bir araç geldi ve inen kişi 'Hastam var' diyerek yolun açılmasını istedi. Bunun üzerine Haydar Ali Yıldız, 'İdeolojik hasta mı' deyince tartışma çıktı. Biz de mahalleli olarak 'Hastası var neden yolu açmıyorsunuz' diye tepki gösterdik. AKP seçim aracından inen iki kadın tepki gösteren kadınlara saldırdı. Zafer işareti yapan biri yoktu.Karakola gidip 'Ben de olaya dahil oldum ifade vermek istiyorum' dedim ancak polisler 'Savcı talimatı yok' diyerek ifademi almadı" ifadelerinde bulundu.

Konu ile alakalı Beyoğlu Belediyesi’ne ulaşan Cumhuriyet Gazetesi ekibine, basın danışmanının yönlendirileceği söylense de herhangi bir cevap verilmedi.