Ancak Washington Post'un bildirdiğine göre, başkanın oğlunun soruşturmasını denetleyen Delaware'deki ABD avukatı, davada suç duyurusunda bulunup bulunmama konusunda henüz karar vermedi.

Washington Post'un haberine göre, federal savcı David Weiss, başlangıçta Donald Trump'ın yönetiminde aday gösterildi ve görev yaptı. Biden soruşturmasındaki yeri göz önüne alındığında, görevden alınmasına neden olacağı için Biden yönetiminde hizmet vermeye devam etti. 

CUMHURİYETÇİLERDEN SAVCIYA ÖZEL KORUMA TALEBİ

Eylül ayında, 30'dan fazla Senato Cumhuriyetçisi, Başsavcı Merrick Garland'dan, soruşturmasının bağımsızlığını korumak için Weiss'a “özel danışman korumaları ve yetkileri” vermesini istedi.

CBS News, Biden'ın ekibinin Washington Post'a konuşan kaynakların "savcıların bu davayı müzakere etmesi için geçen süre boyunca FBI içindeki hayal kırıklığı" ve FBI'ın "savcılara harekete geçmeleri için baskı yapmaya çalıştığına" inandığını bildirdi.

OĞUL BİDEN’IN AVUKATINDAN SUÇLAMA

Hunter Biden'ın Avukatı Chris Clark, federal ajanları yasa dışı bilgi sızdırmakla suçladı ve Adalet Bakanlığı'ndan sızıntıyı soruşturmasını ve kovuşturmasını istedi. Clark, Washington Post'a, "Bir federal ajanın bunun gibi büyük bir jüri soruşturması hakkında bilgi sızdırması federal bir suçtur. Makalenizde kaynak olarak gösterdiğiniz herhangi bir ajan, görünüşe göre böyle bir suç işledi” diye yazdı. 

Hunter Biden, babasının başkanlığı kazanmasından kısa bir süre sonra 2020'de vergiyle ilgili sorunlar nedeniyle soruşturma altında olduğunu doğruladı. Hunter Biden'ın Ukrayna ve Çin'deki iş anlaşmaları ve danışmanlıkları, Ukraynalı firma Burisma tarafından ayda 50 bin dolar ödenmesi de dahil olmak üzere, uzun zamandır siyasi incelemeleri ve babasının siyasi etkisi göz önüne alındığında yabancı işletmelerle bağlantılarının etiği hakkında soruları alevlendirdi. (Guardian)