Bilim insanları Kuş gribi, domuz gribi sonrası şimdide 'köpek gribi' için uyarılarda bulunmaya başladı. Çinde 4 bin fazla köpek incelemelerde bulunan bilim insanları incelemeye göre dünya, kuş gribi türünden türeyen yeni bir salgınla karşı karşıya kalabilir.

İNSAN HÜCRELERİNDE ÇOĞALABİLİYOR

Çin'de yapılan araştırmada virüsün insan hücre reseptörlerini daha iyi tanıyabildiğini ve insan hücrelerinde çoğalabildiğini tespit etti.

Independent'ta yer alan habere göre, elde edilen kanıtlar, kuş gribinin insandan insana bulaşmayı sürdüremeyeceğini gösteriyor. Ancak uzmanlar arasında, virüsün bir memeli türünde yerleşebilmesi durumunda bunun değişebileceği ve insanlar da dahil olmak üzere memeliler arasında bulaşabileceği konusunda endişeler bulunuyor.

'BULAŞMAYA DAHA İYİ ADAPTE HALE GETİRİYOR'

Cambridge Üniversitesi Veterinerlik Bölümü Başkanı Prof. James Wood'un yaptığı açıklamada, kuş gribi H3N2 türünün köpeklere özgü bir virüs haline geldiğini söyleyerek şu ifadelerde bulundu:

"Köpek virüsündeki değişiklikler, köpeklerde bu kadar uzun bir süre kaldıktan sonra beklenebileceği gibi, onu memeliler arasında bulaşmaya daha iyi adapte hale getiriyor"