Microsoft'un kurucu ortaklarından biri olan ve sık sık uluslararası kamuoyunda gündeme gelen hakkındaki komplo teorileri hakkında açıklamalarda bulundu. 

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Gates, corona virüsü salgınının patlak verdiği dönemde ortaya atılan komplo teorileri ile ilgili dikkat çekici ifadeler kullandı. Bazıları Gates'in Covid-19 salgınını yarattığını iddia ederken bazıları ise Covid-19 aşısı ile Gates'in insanlara çip yerleştirdiğini öne sürmüştü.

Bu konuyu katıldığı podcast yayınında anlatan Gates, "Genel olarak şikayet edecek bir durumum yok. Fakat bazen sokakta yürürken birileri geliyor ve bu başıma birkaç kez geldi, beni Covid-19'dan kâr elde etmekle suçladı ve benim onları takip ettiğimi öne sürdü" dedi. 

Dünyaca ünlü yazar Paul Auster, 77 yaşında hayatını kaybetti Dünyaca ünlü yazar Paul Auster, 77 yaşında hayatını kaybetti

Gates, "Ben bunu aslında komik buluyorum çünkü ben neden senin nerede olduğunla ilgileneyim. Yani gerçekten zamanımı böyle mi geçiriyorum? Sizi takip ederek" ifadesini kullandı. Ünlü iş insanı, "Küresel olarak bakınca bu salgından kâr elde etmem ya da bundan faydalanmam tamamen beklenmedikti. Aklıma böyle bir şey gelmezdi" yorumunu yaptı. 

Gates, "Microsoft'un başında olunca insanlar sizi seviyor ya da sizden nefret ediyor. Fakat bazı görüşler çok aşırı. Fakat pandeminin azalmasıyla bu komplo teorileri de azaldı" ifadesini kullanırken zaman zaman hakkındaki söylentilerin yeniden ortaya çıktığını dile getirdi. Gates, "ABD'de birkaç sıtma vakası çıktı ve hemen insanlar beni suçladı" derken son dönemde ABD'de tarla satın almasıyla ilgili olarak da, "Aldığım tarlaların yüzölçümünün insanlığın beslenmesine çok büyük bir etkisi yok" dedi.

Kaynak: Sözcü